GTS Telecom, liderul de calitate în furnizarea serviciilor de comunicaţii din Romania, anunţă că nivelul de continuitate şi stabilitate mediu al serviciilor de telecomunicaţii furnizate clienţilor săi a fost în primul semestru al anului curent de 99,91%.

Pentru orice serviciu de comunicaţii stabilitatea, sau continuitate furnizării serviciului, este parametrul care defineşte calitatea. Conform standardelor internaţionale în domeniu şi normelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC),
stabilitatea, sau continuitatea unui serviciu de comunicaţii, este parametru contractual şi trebuie garantat de către toţi furnizorii de servicii de comunicaţii. Conform normelor în vigoare, stabilitatea unui serviciu de comunicaţii este definită ca raportul procentual dintre timpul total de funcţionare a serviciului la parametrii contractuali, exprimat în minute şi măsurat la interfaţa de conectare a clientului, faţă de durata totală a intervalului considerat.

Stabilitatea serviciilor de comunicaţii furnizate de GTS Telecom tuturor clienţilor în primul semestru al anului 2005 a atins valoarea de 99,91%. In valori absolute, timpul total cumulat de ne-funcţionare a serviciilor GTS Telecom, măsurat la interfaţa de conectare a clienţilor, a fost în primul semestru al anului 2005 de 234,57 minute.

“Calitatea şi stabilitatea sunt parametrii contractuali pentru orice soluţie de comunicaţii de date sau Internet instalăm la clienţi, indiferent de domeniul de activitate sau dimensiunea companiei.” a declarat dl. Dan Mihăescu, Coutry Manager GTS Telecom. “Compania noastră raportează lunar şi în cazul nerespectării parametrilor contractuali, plăteşte penalităţi clienţilor.” a mai spus Mihaescu.