Samsung a lansat cel mai mare televizor LCD din lume a carui diagonala masoara 70" (177 cm). Mai mult, modelul este iluminat de LED-uri, tehnologie relativ noua in domeniu. Datorita acestui fapt consumul scade cu 50%, dar sa nu uitam ca si cantitatea de caldura degajata este direct proportionala cu energia consumata.

Utilizarea LED-urilor ca sursa de lumina a facut posibila dezvoltarea unei noi tehnologii, Local Dimming Backlighting, care mareste contrastul pana la 500.000:1. Traditional, in cazul ecranelor iluminate cu neoane, lumina poate fi ori oprita, ori pornita. In cazul ecranelor cu LED-urilor, intensitatea luminii poate varia in functie de energia cu care sunt alimentate. Astfel, Samsung reuseste ca creeze un contrast dinamic de invidiat prin modificarea energiei cu care sunt alimentate LED-urile.

Televizorul este unul Full-HD, adica are o rezolutie nativa 1920x1080 pixeli, include 3 porturi HDMI si unul USB2.0. Momentan modelul este disponibil doar in Coreea, iar in restul tarilor va fi comercializat din a doua jumatate a anului pentru un pret de aproximativ de 60.000$

(www.dailytech.com)