Fortinet - pionierul si totodata liderul in domeniul solutiilor unificate de securitate - a anuntat ca Centrul Global pentru Cercetarea Amenintarilor al Fortinet a descoperit multiple vulnerabilitati la produsele ePolicy Orchestrator si ProtectionPilot de la McAfee.

Vulnerabilitatile permit atacatorilor sa preia controlul asupra sistemului afectat printr-o pagina web a unui site controlat. Cand user-ul acceseaza pagina web de pe un computer afectat, date malitioase provoaca o incarcare a buffer-ului care conduce la executarea arbitrara a comenzii cu privilegiile acelui user.

Vulnerabilitatile afecteaza useri ale urmatoarelor produse software:

- McAfee ePolicy Orchestrator 3.6.1 si variantele anterioare
- McAfee ePolicy Orchestrator 3.6.0 Patch 5 si variantele anterioare
- McAfee ePolicy Orchestrator 3.5.0 Patch 7 si variantele anterioare
- McAfee ProtectionPilot 1.5.0
- McAfee ProtectionPilot 1.1.1 Patch 3 si variantele anterioare

Cei care folosesc aceste produse ar trebui sa le actualizeze cu variante furnizate de McAfee din data de 13 martie 2007. Echipa de cercetatori a Fortinet a avut un rol critic in descoperirea vulnerabilitatii, dupa cum reiese si din buletinele de securitate McAfee.

Pentru mai multe informatii despre aceste vulnerabilitati, va rugam sa vizitati centrul FortiGuard la adresa http://www.fortiguardcenter.com/advisory/FGA-2007-03.html.

DESPRE FORTINET
FORTINET este singurul producator de solutii unificate de securitate care foloseste propria tehnologie de chipuri ASIC pentru a spori vizibil performantele antivirus si a celorlalte functii de securitate. Compania a dezvoltat intr-un singur produs 8 functii accelerate de ASIC: Antivirus, VPN, Firewall, IPS, Filtrare de continut Web si Email, Antispam, Traffic shaping, Detectare si Blocare IM/P2P.
Gama de produse FortiGate de la Fortinet permite trafic intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei. Un element de noutate absoluta este politica de preturi. Toate produsele FortiGate sunt comercializate fara restrictii de licenta, licenta acordandu-se per produs, indiferent de numarul de utilizatori, ceea ce face aceste produse si mai accesibile.
In Romania, reprezentantul Fortinet este NetSafe Solutions.