faravirus.ro: Elimina virusul Mysearch (Instructiuni de inlaturare) - nov. 2019 actualizat (Autor: Jake Doevan)
Exista sute de oameni ale caror browsere web au fost atacate de catre Mysearch.com sau Mysearch. In timp ce poate credeti ca acesta este un motor de cautare inofensiv, expertii din securitate nu cred acest lucru. Daca de abia l-ati descoperit pe Chrome, Mozilla sau pe un alt browser web, ar trebui sa incetati a mai folosi Mysearch si sa urmati ghidul de mai jos pentru a-l elimina din calculatorul dumneavoastra. De ce ar trebui sa faceti acest lucru? Aici sunt principalele lucruri pe care ar trebui sa le stiti:

Distribuirea lui Mysearch:

MySearch.com nu este un virus. Cu toate acestea, dezvoltatorii sai au utilizat tehnici chestionabile pentru raspandirea acestuia in jur. Il puteti seta cu usurinta ca si motor de cautare sau pagina de start, fara sa va dati seama. Totusi, atentie la faptul ca redirectionari si alte inconveniente similare pot incepe sa va intrerupa din senin.
Pentru a evita acest lucru, ar trebui sa retineti ca acest program a fost raspandit cu ajutorul unei metode de distributie dubioasa, cunoscuta ca si la pachet. Aceasta metoda a devenit foarte populara printre programele de tip adware, browser hijackeri si cele cu potential nedorit (PUP-uri).
Cum va puteti proteja de aceasta? In primul rand, ar trebui sa incepeti sa verificati ce fel de programe descarcati in calculatorul dumneavoastra. Asigurati-va ca verificati recenziile altor oameni, termenii de utilizare si alte detalii in legatura cu programul pe care doriti sa il instalati in PC-ul dumneavoastra. Daca totul pare in regula, atunci trebuie sa selectati optiunea de instalare Personalizata sau Avansata.
Va va ajuta sa vedeti ce componente optionale si alte aditii incearca sa intre in calculatorul dumneavoastra. Daca vedeti vreo mentiune care va mentioneaza ca veti modifica pagina de start sau motorul de cautare cu hijackerul mysearch.com, ar trebui sa o deselectati. In mod contrar, puteti da de problemele mentionate in paragraful urmator al acestui articol. Pentru a elimina Mysearch din sistem puteti utiliza Reimage.

Redirectionarile Mysearch.com si alte activitati similare:

MySearch este cunoscut pentru redirectionarile catre website-uri sponsorizate. Din acest motiv, este considerat ca fiind un motor de cautare suspect. Indiferent de faptul ca incearca sa fie un motor de cautare demn de incredere care va poate ajuta cu usurinta sa ajungeti pe site-uri precum Gmail, Yahoo, Facebook sau Youtube, poate sa va arate cu usurinta rezultate sponsorizate.
Din acest motiv a fost clasificat ca si browser hijacker”. In plus, puteti observa probleme precum redirectionari continue pe fiecare browser web, sute de reclame comerciale si incetiniri. Apropo, Mysearch poate sa va urmareasca navigarile de pe internet si sa colecteze date identificabile non-personale.
Face acest lucru pentru a obtine cat mai multe cunostinte despre cele mai vizitate website-uri, timpul petrecut pe acestea, datele introduse, adresa dumneavoastra de email, locatia PC-ului si alte informatii similare. De aceea, trebuie sa fiti foarte atent cu acest motor de cautare si sa incercati sa il evitati cat mai mult.
Atentie la faptul ca se poate infiltra in calculatorul dumneavoastra si ca poate modifica setarile acestuia fara a cere permisiune. In majoritatea cazurilor, face acest lucru cu ajutorul programelor gratuite precum administratori de descarcare, creatori PDF, software de redare video, etc.

Cum sa elimin acest hijacker?

Presupunem ca deja ati inteles ca prevenirea lui Mysearch nu este atat de dificila pe cat ati crezut. Puteti face acest lucru monitorizand instalarea oricarui freeware sau shareware. Totusi, daca deja ati fost inselat si ati instalat acest motor de cautare in calculatorul dumneavoastra, inseamna ca aveti de a face cu redirectionarile Mysearch, reclamele de tip pop-up enervante si alte probleme care sunt normale atunci cand aveti acest program instalat in sistem.
Pentru a le evita si pentru a utiliza calculatorul ca in trecut, ar trebui sa eliminati fara intarziere acest browser hijacker. Puteti face acest lucru utilizand optiunea de eliminare automata sau pasii de eliminare manuala. Noi sugeram oamenilor sa selecteze prima metoda deoarece ii ajuta sa se asigure ca toate fisierele dubioase au fost eliminate din sistemul PC-ului lor.
Puteti elimina automat virusi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunter 5, Malwarebytes. Va recomandam aceste aplicatii deoarece acestea pot detecta programe cu potential nedorit si virusi, impreuna cu fisierele si cheile de registri asociate lor.