Presa on line informeaza: Doi directori Facebook parasesc compania. Demisia vine la o zi dupa cea mai grava problema de functionare a platformei
Chris Cox, director de produs, si Chris Daniels, director WhatsApp, parasesc compania Facebook dupa mai bine de un deceniu, potrivit New York Times, preluat de News.ro. Facebook a emis prima comunicare oficiala cu privire la cauzele care au stat la baza indisponibilitatii serviciilor sale de la mijlocul acestei saptamani, dupa ce intr-o prima faza, inainte de rezolvarea problemei, a spus doar ca nu este vorba de un atac cibernetic. Intr-o postare pe propria pagina din cadrul propriei retele sociale, Facebook isi cere scuze pentru faptul ca multi utilizatori nu au putut accesa serviciile companiei si da vina pe o modificare a setarilor unor servere. Facebook nu explica cat de complicata a fost problema si de ce a durat totusi atat de mult pana la rezolvarea acesteia. Aproximativ 10 ore, incepand din jurul orei 18:00, ora Romaniei, serviciile Facebook, inclusiv Instagram, Messenger si WhatsApp, nu au fost disponibile deloc sau au fost disponibile doar partial. Cox face parte din cercul apropiat al lui Mark Zuckerberg, CEO si cofondator al Facebook. El s-a alaturat companiei in 2005, ca inginer de sofware si a fost indispensabil in construirea News Feed-ului.
- De mai bine de un deceniu, am impartasit acelasi mesaj in care am crezut Mark si cu mine intotdeauna: istoria social media nu este inca scrisa, iar efectele ei nu sunt neutre, a transmis Cox, joi, angajatilor. In rolul de creatori ai ei, trebuie sa ne straduim sa intelegem impactul pe care il are - tot ce e bun si tot ce e rau - si sa muncim zilnic pentru a o indrepta spre pozitiv, spre bine.Aceasta este cea mai mare responsabilitate a noastra, a adaugat el.
Zuckerberg a spus, la randul lui, echipei ca a discutat cu Cox ideea de a parasi compania de cativa ani. Dupa 2016, el a fost de acord sa ramana si sa lucreze pe anumite teme.
- Imi va lipsi cu adevarat Chris, dar sunt foarte recunoscator pentru tot ce a facut in construirea acestui loc si pentru munca depusa in comunitatea noastra, a precizat Zuckerberg.
Chris Daniels a coordonat WhatsApp dupa ce fondatorii seriviciului de mesagerie, Jan Koum si Brian Acton, au parasit compania in urma ma multor neintelegeri cu Zuckerberg, anul trecut. In mesajului lui catre echipa, Zuckerberg a laudat activitatea lui Daniels, spunand ca este impresionanta diversitatea provocarilor pe care el ne-a ajutat sa le depasim.