(continuare)

Off-Page SEO

In ceea ce priveste SEO Off-Page, putem face o serie de activitati care sa ne ajute la indexarea site-ului in motoarele de cautare. Este o activitate in continua desfasurare, dar care ne poate aduce foarte mult trafic organic. Gasiti mai jos cateva activitati pe care le puteti face:
- Comunicate de presa
- Filmulete urcate pe diferite site-uri
- Retele sociale
- Inscrierea in directoare relevante domeniului nostru

Campanii AdWords

- Crearea de discutii pe forumuri, retele sociale
- Prezentari power point
- Stiri
- Articole diverse

Etapele principale pentru optimizarea in motoarele de cautare - SEO:
Fiecare campanie de optimizare SEO este unica si adaptata fiecarei pagini web in parte.

1. Analiza si intocmirea unei strategii SEO:

In cadrul acestei etape specialistii efectueaza cercetarile necesare intocmirii strategiei SEO prin utilizarea unor unelte specifice pentru cautarea si identificarea celor mai reprezentative cuvinte cheie pentru compania dvs. si realizeaza un studiu de piata asupra concurentei si strategiei acestora.

2. Examinarea profesionala a site-ului:

Site-ul va fi analizat pentru examinarea structurii si continutului, prin diferite instrumente specializate, care pot identifica diferite erori sau probleme atat de programare cat si de structura a site-ului; urmatorul pas urmand a fi rezolvarea acestor probleme de catre echipa de specialisti. In ceea ce priveste examinarea continutului se urmareste: acuratetea, originalitatea, utilitatea, structurarea in pagini, factori care pot influenta in mod favorabil/nefavorabil procesul de optimizare SEO. De asemenea, se ofera suport pentru intelegerea modului in care trebuie realizat continutul pentru ca ulterior acesta sa reprezinte un punct forte.

3. Implementarea propriu-zisa a strategiei SEO:

La baza unei strategii SEO de succes sta realizarea corecta a campaniei de Link Building, care consta in directionarea a cat mai multor link-uri catre site-ul dvs, aducand o serie de beneficii acestuia. Pentru intocmirea de Link Building corect, natural si legal sunt necesare idei practice si strategii de promovare a site-ului. Calitatea continutului din site-ul dvs., in special utilitatea continutului va avea impact direct asupra vizitatorilor, din acest punct se va forma o piramida, in varful careia va fi pozitionata compania dvs, apoi vizitatorii multumiti de resursele oferite de site-ul dvs. se vor transforma in clienti multumiti, care la randul lor vor aduce noi clienti, contribuind astfel prin recomandari la promovarea afacerii dvs.

4. Generare rapoarte si statistici:

In urma aplicarii strategiei SEO se va putea observa efectul acesteia din punct de vedere al traficiului si a cresterii pozitiei din rezultatele motoarelor de cautare prin rapoartele si statisticile generate lunar clientilor nostri; avantajul rapoartelor lunare - punere in evidenta a cresterii graduale de la o luna la alta sau imbunatatirile necesare ce trebuiesc adoptate pentru cresterea eficientei optimizarii. In munca de optimizare toate eforturile sunt indreptate inspre plasarea site-ului dvs. intre primele rezultate ale motoarelor de cautare, ceea ce va conduce la un numar mai mare de vizitatori pe site-ului dvs si in continuare la un numar mai mare de clienti. Statisticile in acest domeniu estimeaza ca 99% dintre vizitatori vor accesa prima pagina a rezultatelor specific cautate in timp ce 97% dintre vizitatori vor accesa doar primele 3 rezultate, considerandu-le suficiente pentru a-si crea viziunea clara asupra pietei de interes.

Metode Black hat

In timp, datorita dorintei proprietarilor de site-uri de a-si vedea paginile create cat mai bine pozitionate in motoarele de cautare,au aparut metode de optimizare mai putin legale. Aceste metode, numite si Black hat SEO, se refera la tehnici prin care motorul de cautare vede un continut iar vizitatorii alt continut (aka cloaking). Motoarele de cautare penalizeaza si/sau elimina din indexul lor aceste site-uri sau pagini. Printre cei care au incercat aceste tehnici, se numara site-uri ale unor companii cu renume ca BMW sau Ricoh, ambele de provenienta germana. Printre metode se numara si spamul pe site-uri de comunitate care au un numar mare de vizitatori. Printre acestea se numara YouTube sau MySpace. Aceasta abordare consta in publicarea de material referitor la un subiect care sa atraga vizitatori (indiferent de relevanta acestuia) si includerea unui link catre site-ul care se doreste sa fie astfel promovat in ideea ca acesta va fi urmat de vizitatorii curiosi. Pe langa vizitatori, care reprezinta in sine trafic adus site-ului, alte site-uri care reproduc continut vor prelua si acest link, raspandindu-l, creand mai multe referinte externe site-ului original si astfel crescandu-i ratingul in cadrul motoarelor de cautare. Pe 24 aprilie 2012, Google a lansat prima versiune a algoritmului Penguin, care detecteaza site-urile care utilizeaza tehnici de spam de tip black hat. Cea mai recenta actualizare a algoritmului Google Penguin a fost anuntata in mod oficial in data de 4 octombrie 2013.
Actualizarea de algoritm vizeaza tehnici de manipulare in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, precum:
- Spam pe forumuri : linkuri cu texte ancora supra-optimizate
- Spam pe profilele de forum
- Bloguri care propun linkuri dofollow
- Linkuri din blogroll supra-optimizate sau care nu au nicio legatura cu blogul in cauza
- Directoare web spam
- Comentarii pe bloguri
- Anunturi web cu linkuri supra-optimizate
- Cuvinte cheie ascunse in site

Sunt multe metode de a creste rankingul unui site si de a-ti creste pozitia ocupata in cautarile pe google sau alte motoare de cautare. In principal sunt 2 tipuri de optimizari posibile - optimizari la nivel de cod si optimizari prin includerea in directoare si obtinerea de linkuri catre site-ul tau. Modul in care este scrisa o pagina afecteaza foarte mult rankingul. O interfata web evoluata trebuie sa sublinieze cuvintele cheie pe care doreste sa le exploateze. Acest lucru se face folosind tag-urile sau tag-uri de genul h1 , h2, strong. De asemenea, evitarea folosirii codului Flash si adaugarea unui fisier robots.txt permite o indexare eficienta a paginilor. Optimizarea se face pe termen lung

Legaturi prietenoase

O practica White Hat foarte populara si apreciata este cea a folosirii Friendly URLS. Aceasta practca implica formatarea intr-un mod inteligent a legaturilor unui site de la forma dinamica la o structura statica. Astfel, un site cu legaturi care prezinta o structura de forma http://www.example.com/index.php?title=SEO&action=View poate sa fie optimizat sa foloseasca legaturi URL intr-o forma mult mai imbunatatita: http://www.example.com/vizualizare/SEO. Aceasta solutie se poate implementa in majoritatea serverelor web populare. Pentru site-urile web gazduite pe servere Apache, se poate folosi extensia mod_rewrite si se poate configura din fisierul htaccess. Mai multe detalii despre cum se poate folosi la potentialul maxim aceasta extensie, puteti afla pe pagina oficiala a documentatiei Apache.

(sursa: wikipedia.ro)