Pe Wikipedia, am gasit o definitie pentru SEO: Optimizare pentru motoare de cautare sau Search Engine Optimization (SEO), este un proces de perfectionare (favorizare) a vizibilitatii site-urilor web sau paginilor web in cadrul ordonarii rezultatelor cautarii in lista facuta de motorul de cautare. SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practica aparuta in anul 1990, odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet, si care reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie, astfel marindu-se traficul calitativ al site-ului si experienta oferita utilizatorilor. Aceasta industrie relativ noua implica un set de operatii efectuate de echipa de promovare in sensul cresterii pozitiilor unui site web in lista de rezultate ale cautarilor, pentru anumite cuvinte sau expresii cheie, interesante si relevante din punctul de vedere al afacerii respective.
Am gasit pe internet o multime de oferte din acest domeniu si reproduc una dintre ele in scop ilustrativ.

OPTIMIZARE SEO WEBSITE

Pozitia site-ului dumneavoastra in rezultatele motoarelor de cautare, in special Google, Yahoo si Bing, poate insemna diferenta dintre un business de succes si unul care este pe cale sa dispara. Google a demonstrat statistic faptul ca, cele mai multe vizite le au site-urile web care se afla pe primele trei pagini din rezultatele de cautare. Compania noastra va ofera servicii optimizare SEO website pentru a va putea aduce site-ul pe primele pagini ale motoarelor de cautare. Consultanta cu privire la servicii optimizare seo website pe care il oferim clientilor nostri, se realizeaza in mai multe etape, pasii fiind transparenti in totalitate pentru clienti. Dupa ce ne contactati, unul dintre inginerii nostri va realiza o analiza completa a site-ului dumneavoastra din punct de vedere al serviciului de optimizare seo website de care dispune site-ul dumneavoastra. Pasul urmator consta in prezentarea catre dumneavoastra a procesului de optimizare SEO website:
1. Content marketing
2. Cuvinte cheie
3. Pozitie actuala in rezultatele motoarelor de cautare
4. Link-uri externe
5. Link-uri interne
6. Prezenta pe retelele de socializare
7. Analiza de piata cu privire la pozitia fata de concurentii dumneavoastra directi
Saptamanal, lunar sau zilnic, in functie de modelul dumneavoastra de business, vi se vor trimite analize detaliate cu privire la cei care va viziteaza site-ul, paginile cu cel mai mare page rank, produsele cele mai vizualizate, zona demografica de unde provin cele mai multe vizite si asa mai departe. Contactati-ne si in cel mai scurt timp, unul dintre consultantii nostri va va raspunde pentru a programa o intalnire cu dumneavoastra. Ne puteti contacta si pe pagina oficiala de Facebook.

(Surse: wikipedia.ro, optimizareseowebsite.ro)