bluesmoke.ro informeaza: Ce este Team Viewer si cum se foloseste (Autor: Daniel Dogeanu)
Ce este Team Viewer?
Team Viewer este un software proprietar pentru controlul unui PC de la distanta (remote control). Acesta poate fi folosit si pentru partajarea desktopului (desktop sharing), conferinte online si chiar si pentru transfer de fisiere intre calculatoare. Programul este compatibil cu Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android si chiar si Windows Phone. In timp ce este posibila accesarea unui calculator care ruleaza Team Viewer si din browser, principala sa functie este controlul de la distanta al calculatoarelor. La ce foloseste mai exact? Team Viewer face posibila acordarea de suport tehnic la distanta. Practic, cu ajutorul acestui soft, puteti cere ajutorul unui prieten, sau unui profesionist, pentru a va ajuta sa rezolvati anumite probleme (software) de la distanta, fara ca acesta sa mai fie nevoit sa se deplaseze fizic, la fiecare client/prieten in parte.

Cum se instaleaza:

Pentru a instala Team Viewer (versiunea full) trebuie sa descarcati programul de pe site-ul oficial de la sectiunea Download, apoi pentru a-l instala, faceti dublu click pe TeamViewer_Setup.exe si apoi bifati Basic installation si Personal / Non-commercial use, dupa care Accept â€" finish. De asemenea, puteti rula Team Viewer si fara sa-l instalati in sistem. Pentru asta, in loc de Basic installation bifati Run only (one time use). Daca aveti neclaritati, urmariti video-ul de mai jos.

Cum se foloseste:

Pentru a permite accesul la PC-ul vostru, tot ce trebuie sa faceti este sa porniti Team Viewer si sa ii comunicati persoanei care va acorda suport tehnic, ID-ul (Your ID) si parola (Password) afisata in fereastra programului, exact asa cum vedeti in imaginea de mai jos.
Daca va faceti griji in privinta securitatii, aflati ca fara aceste doua informatii si fara ca programul sa fie deschis, nimeni nu se poate conecta la PC-ul vostru. De asemenea, parola va fi regenerata de fiecare data cand porniti programul sau cand faceti click pe iconita de refresh de langa aceasta. Asadar, nu este nevoie sa va ingrijorati ca cineva va poate folosi parola fara acordul vostru, aceasta este unica pentru fiecare sesiune in parte.
Daca in schimb doriti sa accesati voi PC-ul unui prieten sau al unui client, acesta trebuie sa porneasca programul si apoi sa va comunice ID-ul si parola. Odata ce aveti aceste informatii, introduceti ID-ul in partea dreapta la Partner ID si faceti click pe Connect to partner. Imediat vi se va cere sa introduceti si parola comunicata de prieten/client. Dupa ce ati facut toti acesti pasi, veti avea acces la PC-ul clientului.

Concluzie

Asadar, Team Viewer este un software excelent pentru a primi si pentru a oferi suport la distanta. Este o unealta de care orice utilizator trebuie sa stie. Mai mult de atat, aplicatia este gratuita pentru cei care o folosesc in scopuri non-comerciale.