REALITATEA: Prima reactie a lui Mark Zuckerberg in scandalul manipularii prin Facebook
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, reactioneaza la cateva zile dupa ce a explodat scandalul Cambridge Analytica. Zuckerberg anunta modificarea intregii platforme pentru a limita semnificativ cantitatile de date pe care le pot accesa aplicatiile.
Mark Zuckerberg, fondatorul si directorul general al companiei Facebook, a admis miercuri seara ca au existat unele erori, in prima reactie dupa aparitia informatiilor privind utilizarea ilegala a datelor in scop electoral de catre firma Cambridge Analytica.
- Vom invata din aceasta experienta pentru a ne securiza platforma si a face comunitatea noastra mai sigura pentru toata lumea, a scris Zuckerberg intr-un lung mesaj in care rememoreaza etapele in care a fost posibil furtul de date in interese politice.
- Vreau sa fac o actualizare a datelor despre situatia cu firma Cambridge Analytica, inclusiv despre masurile pe care le-am luat deja si pe care le vom lua. Avem responsabilitatea de a proteja datele utilizatorilor, iar, daca nu putem, nu meritam sa va oferim servicii. Am luat masuri pentru a intelege ce s-a intamplat si pentru a ma asigura ca nu se va repeta. Vestea buna este ca cele mai importante masuri pentru a evita repetarea acestor lucruri au fost luate deja acum cativa ani. Dar am facut si greseli, mai avem de facut lucruri si trebuie sa intensificam masurile, a explicat Mark Zuckerberg, potrivit Mediafax.
- Pentru a evita aplicatiile abuzive, in anul 2014 am anuntat modificarea intregii platforme pentru a limita semnificativ cantitatile de date pe care le pot accesa astfel de aplicatii, a spus Zuckerberg, referindu-se la sistemul software dezvoltat de expertul Aleksandr Kogan si de firma Cambridge Analytica.
Un cetatean american a intentat deja un proces in SUA impotriva retelei de socializare online Facebook si a firmei de analize politice Cambridge Analytica din cauza presupusei utilizari ilegale a datelor obtinute din conturile a aproximativ 50 de milioane de utilizatori.
O firma specializata in analizarea datelor online implicata in campania presedintelui SUA Donald Trump si in cea pro-Brexit a exploatat in scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetateni americani in ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept razboi psihologic.

Sursa: REALITATEA.NET