www.realitatea.net informeaza: FBI a monitorizat retelele de socializare in ziua alegerilor prezidentiale si legislative din Statele Unite intr-un efort de a depista stirile false promovate de presupusa campania de dezinformare rusa, informeaza site-ul postului CNN, citand mai multi oficiali americani.
In lunile premergatoare alegerilor, retelele de socializare au fost inundate de stiri care promovau diverse teorii ale conspiratiei si informatii false, multe dintre acestea vizand-o pe candidata democrata Hillary Clinton.
In ziua scrutinului, zeci de analisti si agenti FBI au fost mobilizati la sediul din Washington al agentiei pentru a monitoriza posibile amenintari de securitate, inclusiv amenintari cibernetice. De asemenea, un grup de analisti de contraspionaj cibernetic au monitorizat retelele de socializare, conform Mediafax.
FBI a refuzat sa comenteze informatiile date publicitatii de postul CNN.
Un oficial american anonim a declarat pentru CNN ca actiunea FBI a fost la limita legalitatii, intrucat legislatia privind libertatea de exprimare protejeaza chiar si stirile false.