AMPRESS informeaza: Facebook anunta controale de identitate: Oamenii trebuie sa fie ceea ce pretind a fi
Reteaua de socializare Facebook anunta masuri de alerta in urma inmultirii informatiilor false si a utilizarii retelei sale de indivizi cu alta identitate, cei care sunt, in principal, producatorii informatiilor false (fake news). Comunicatul Facebook, conform AFP, face trimitere la monitorizarea comportamentelor online suspecte, cum ar fi postarea de mesaje numeroase sau repetitive sau inchiderea contului. Obiectivul Facebook este cel de a garanta ca oamenii sunt ceea ce pretind a fi pe reteaua de socializare.
- Am constatat ca, atunci cand oamenii se prezinta pe Facebook asa cum sunt in viata reala, ei actioneaza in mod responsabil, a sustinut Shabnam Shaik, membra a echipei de protectie si sprijin din cadrul Facebook, conform Agerpres.
- Conturile false nu aplica acest model si sunt strans legate de crearea si distribuirea de spam-uri, a adaugat ea.
Orice cont suspect este suspendat, iar cel care il detine este supus unor controale de identitate. Operatiunea se petrece deja in mai multe tari europene. Daca unii oameni isi utilizeaza un pseudonim nu din motive inamuavile, ci pentru a nu se expune unui disconfort inutil, altii isi fac o profesie din a ponegri si dezinforma sub o falsa identitate.