Fundatia Orange lanseaza in cadrul Digitaliada, un concurs ce ofera premii constand in echipamente electronice si IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial. Concursul se adreseaza in principal cadrelor didactice din orice scoala din Romania, dar si tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate sa creeze si sa distribuiepublicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare de la clasele V-VIII.Competitia se desfasoara pe platforma online www.digitaliada.ro in perioada 17 noiembrie 2016 - 25 aprilie 2017. Materialele digitale pot fi depuse in concurs prin intermediul unui formular de inscriere cepoate include informatii sub forma de text, audio-video, aplicatii sau imagini. Toate materialele inscrise in concurs trebuie sa fie originale, acestea urmand a fi evaluate de o comisie de experti in educatie digitala.
Dana Deac, Presedinte al Fundatiei Orange, a declarat:
- Un sistem educational modern, adaptat secolului XXI, necesita, alaturi de metode noi de predare,utilizarea unor materiale digitale interactive care sa stimuleze creativitatea, sa fie practice si sa faciliteze oimplicare mai mare a elevilor la ore. stim ca in Romania exista profesori ce creaza propriul continut digitalpentru ore si, prin intermediul acestui concurs, dorim sa-i incurajam pe toti cei interesati de educatiedigitala sa realizeze materiale si sa le incarce pe platforma Digitaliada. In acest fel, un numar cat mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse.
Digitaliada este un proiect - pilot cu mai multe componente ce este desfasurat de Fundatia Orange in 10scoli din zona rurala pe parcursul anului scolar 2016 - 2017. Proiectul urmareste crearea unor modele debune practici ce propun un proces de invaeare continua pentru profesori si adaptarea lor la metode depredare moderne precum si imbunatatirea performantelor scolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei. Competitia #digitaliada contribuie la promovarea educatiei digitale in Romania prin motivarea profesorilor de a crea continut digital propriu, inovator, destinat folosirii la orele de clasa. Digitaliada se desfasoara cu sprijinul Directiei Generale de Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Proiectul este implementat cu sprijinul ONG-urilor: Asociatia Actori Europeni, Asociatia Cartea Daliei, Asociatia Societatea Online si Fundatia Noi Orizonturi.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici:
http://www.digitaliada.ro/documente/Regulament-Concurs-Digitaliada.pdf

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.fundatiaorange.ro.