Arenait.ro informeaza: Cum arata un sistem complet de supraveghere
Un sistem de supraveghere video pentru o locuinta modesta este mult mai rentabil ca in anii precedenti. Tehnologia a evoluat atat de mult incat preturile au scazut, iar o camera video costa si 70 de lei. In prezent iti poti construi un sistem de supraveghere video complet cu o suma foarte mica de bani si sa iti protejezi locuinta si de la distanta. In randurile urmatoare am placerea sa va prezint un sistem video de supraveghere.
Stiti ca v-am mai prezentat camere video pe aici, prin iarna cand colaboram cu Skut.ro. Eh, acum o sa vedeti poate mai multe astfel de articole, ca nu mai este doar o colaborare. Sa incepem cu lista de nevoi. Astfel, pentru a compune un sistem ai nevoie de urmatoarele lucruri: DVR, camere video, HDD, alimentatoare sau surse de alimentare, cabluri, mufe si un monitor. Acum sa detaliem.
DVR-ul este unitatea centrala la care se vor conecta ulterior camerele video. DVR inseamna Digital Video Recorder. Este un mini PC special pentru a fi folosit in acest domeniu. In functie de DVR trebuie sa iti alegi si camerele: digitale sau analogice. Un DVR analogic nu va fi capabil sa recunoasca camerele video digitale, insa un DVR digital va recunoaste si camerele analogice. Deci recomandarea noastra este un DVR digital. DVR-ul are mai multe intrari, chiar si 16, astfel ca puteti monta cate camere doriti.
Camerele video selectate trebuie sa fie compatibile cu DVR-ul, asa cum am mentionat mai sus. Fie ca sunt de interior sau de exterior, grija mare la capitolul compatibilitate. Cel mai bine este sa intrebi un specialist inainte de a face o astfel de achizitie.Camerele video sunt de mai multe forme, de exemplu bullet sau dome. In functie de locul unde le amplasati alegeti modelul potrivit.
HDD-ul este foarte important, deoarece DVR-ul are nevoie de o sursa de stocare. Majoritatea DVR-urilor nu au HDD inclus, de aceea trebuie cumparat separat si montat. Operatiunea este simpla iar compatibilitatea garantata in cele mai multe cazuri. Spun in cele mai multe cazuri deoarece aveti nevoie de un simplu HDD de PC. Conexiune este SATA, deci nu ar exista incompatibilitate. Dar va sfatuim sa alegeti un HDD mai rezistent dintr-o serie speciala pentru stocare video.
Alimentarea camerelor este la fel de importanta precum celelalte aspecte. Dupa cum am mentionat, camerele video nu vin cu alimentator la pachet, doar in unele cazuri sau chiar deloc. Astfel, atunci cand montati o camera de supraveghere trebuie sa luati in calcul si metoda de alimentare.
Poti alimenta camera folosind un simplu alimentator, ca in genul celui de laptop, sau o sursa de alimentare la care poti conecta mai multe camere simultan. Aici ai nevoie de o serie de cabluri si mufe speciale.
La sursa poti conecta camerele si cu ajutorul unui cablu de internet de tip UTP folosind mufe de tip video balun. Ti-am pregatit in materialul video si un exemplu, asa ca poti trage cu ochiul daca vrei sa inveti ceva.
Dupa ce ai realizat toate aceste lucruri, intr-un final ai nevoie de un monitor sau un televizor cu mufa VGA sau HDMI. Este necesar la primii pasi de initializare al DVR-ului, dupa care poti renunta la el daca vrei. Insa este bine sa vezi in permanenta ce inregistreaza camerele.
Acestea fiind spuse, asa arata un sistem de supraveghere video analogic-digital. Complicat? Poate la inceput daca nu esti familiarizat, insa noi ne vom ocupa sa iti prezentam intr-un mod cat mai simplu astfel incat sa intelegi si totul sa para o joaca de copil. Daca vrei sa vezi cum arata un sistem de supraveghere complet, adica un kit care contine inclusiv mufe, cabluri si alte nebunii, am facut cateva sisteme impreuna cu colegii mei. Le poti gasi aici:
http://blog.skut.ro/ce-contine-un-sistem-de-supraveghere-video-complet/

Sursa: arenait.ro