It.bzi.ro informeaza: Cum iti poti sterge definitiv contul de Facebook
Facebook este cea mai populara retea de socializare insa uneori dezavantajele sunt mai mari decat dorinta de a fi in contact mai usor cu prietenii si familia. Reclamele, jocurilor nedorite si viralele duc la pierderea postarilor de interes pentru fiecare.
Astfel, daca vrei sa iti stergi contul de Facebook, exista o metoda. Nu ne referim la dezactivarea contului, ci la stergerea lui totala. Este varianta extrema si ai 14 zile sa te razgandesti in cazul in care realizezi ca nu vrei sa ratezi nicio zi de nastere a cunoscutilor.
In primul rand, varianta dezactivarii poate fi de preferat in cazul in care vrei, la un moment dat, sa revii pe Facebook. Intri in Settings, apoi mergi la Security. Apesi pe butonul de edit de la Deactivate your account si urmezi pasii.
Varianta extrema e mai complicata. In primul rand, trebuie sa-ti fac back-up la toate datele care s-au strans de-a lungul timpului. Se poate face manual, insa e un proces mai de durata. Varianta mai usoara este sa mergi in Settings si apoi la General Account Settings iar apoi Download a copy of you Facebook data. Vei fi nevoit sa scrii din nou parola.
Inainte sa stergi definitiv contul, mai este un lucru de luat in seama. Facebook face mai usoara logarea pe anumite site-uri si in anumite aplicatii care iti folosesc datele. Mai intai trebuie sa te asiguri ca stergi aceste legaturi din Facebook. Iar daca planuiesti sa continui sa folosesti aplicatiile si site-urile, asigura-te ca ai alte variante de logare in acestea. Mergi in Setting si apoi in Apps. Acolo vei vedea toate aplicatiile, site-urile si serviciile legate de contul tau de Facebook. Dai pe Remove si apoi confirmi. Trebuie facut asta manual pentru tot ce se afla in lista.
Odata ce ti-ai facut back-up la date si ai sters toate legaturile catre aplicatiile third-party, poti sterge definitiv contul de Facebook. Mergi la Help si cauti Delete Account sau poti intra direct aici:
https://www.facebook.com/help/delete_account
Apesi pe Delete my Account si confirmi. Dupa aceea ai 14 zile pana cand contul este sters permanent. Daca te razgandesti intre timp, poti reveni asupra deciziei.