ARENAIT.RO informeaza: Google lucreaza la un nou sistem de operare / by Alexandru D.
Google are deja doua sisteme de operare, ambele derivate de Linux: Android pentru telefoane si tablete, si Chrome OS pentru notebook-uri sau desktop-uri. Ele au convietuit in ultimii ani, insa este posibil sa se contopeasca intr-un singur produs in anii ce urmeaza, sub sigla mult mai popularului Android. Insa Google vrea un al treilea sistem de operare.
Asa se naste Fuchsia, si nu prea stim ce rol va avea. Avand la baza o versiune extrem de simpla de Linux, Magenta, Fuchsia (da, toate sunt culori) ar putea propulsa dispozitive tertiare conectate la Internet (IoT), router-e inteligente sau masini industriale. Desi in primele doua situatii nu stim cine ar prefera un sistem nou de operare, netestat si cu penetranta zero, cand sunt atatea alternative disponibile.
In acelasi timp nu prea vedem de ce nu puteau sa foloseasca versiuni mai simple sau mai specializate ale actualelor Android sau ChromeOS, in loc sa creeze ceva nou. Dar probabil stiu ei mai bine. Oricum, pana cand Fuchsia va fi dezvaluit oficial va mai trece probabil ceva timp.