noobz.ro informeaza: Telefoanele chinezesti se vand ca painea calda (Autoare: Madalina Muche)
Nu toata lumea isi permite, la fel cum nu toata lumea isi doreste, un smartphone vandut de unul dintre producatorii de smartphone-uri de top, precum Samsung, Apple sau Huawei. Exista foarte multi oameni in aceasta lume care opteaza pentru smartphone-uri chinezesti, care ofera tot ce este necesar la un smartphone, dar la un pret accesibil.
In numai doua zile de la lansarea sa in Coreea de Sud, Samsung Galaxy Note 7 inregistrat un numar record de precomenzi in tara mama: peste 200.000 de unitati, semn ca avem in fata un dispozitiv al producatorului sud-coreean care cel mai probabil va avea un succes daca nu mai mare, cel putin la fel de mare ca fratii din seria Galaxy S de anul acesta.
Pe de alta parte, exista si categoria persoanelor care nu cumpara nici telefoane Samsung, nici Apple, nici Huawei, ci se orienteaza mai degraba spre brandurile chinezesti, precum Xiaomi, Meizu sau LeEco, care le ofera un smartphone de care au nevoie la preturi mici, ca sa nu le spunem extrem de mici.
Desigur, parerile sunt impartite cand vine vorba de telefoanele producatorilor chinezi, dar cifrele par sa indice o cerere tot mai mare pentru aceste produse. Spre exemplu, Xiaomi Redmi 3D Prime a inregistrat 90.000 de unitati vandute in numai 8 minute in India.
Achizitionarea a 90.000 de unitati Redmi 3S Prime a fost cel mai mare volum vandut vreodata la o prima vanzare sustinuta de Xiaomi. Xiaomi Redmi 3S este un smartphone ultra-accesibil lansat de compania chinezeasca la pretul de numai 105 dolari si vine cu 2 GB de RAM, 16 GB mediu de stocare si fara scanner pentru amprenta.
Desigur, nu comparam mere cu pere, adica smartphone-ul premium de la Samsung, lansat in data de 2 august la New York, Londra si Rio de Janeiro, cu smartphone-ul ultra-accesibil lansat de Xiaomi in Delhi, mai ales pentru ca vorbim de piete diferite, ca de altfel si categorii de telefoane diferite, ci pur si simplu prezentam o serie de cifre inregistrate de companii competitoare, in primele ore de la lansarea unui produs, fie el low-end, middle sau high-end.
In plus, la o simpla navigare pe site-urile retailerilor online care comercializeaza astfel de smartphone-uri chinezesti ieftine, putem sesiza un fenomen care ar putea sa ni se para incredibil, de vreme ce peste tot pe unde mergem auzim si vedem marci de telefoane scumpe. Cele mai multe stocuri sunt deja epuizate in Romania sau sunt marcate cu stoc limitat.