noobz.ro informeaza: REVIEW: TP-LINK AC2600 deblocheaza potentialul maxim al conexiunii tale de internet (Autor: Cristian Ganescu)
Am avut ocazia sa testam routerul TP-Link AC2600 Wireless Dual Band Router Archer C2600, iar mai jos vom expune toate motivele pentru care un asemenea router ar trebui sa fie macar luat in considerare, inainte de a schimba in doi ani 4 routere ieftine, pentru ca in final sa ajungi la acelasi pret.
TP-Link AC2600 Wireless Dual Band Router Archer C2600 foloseste tehnologia Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO). Aceasta tehnologie are ca scop acomodarea mai multor dispozitive simultan, fara a sacrifica latimea de banda, respectiv rapiditatea cu care se realizeaza transferul de date.
Trebuie mentionat faptul ca tehnologia MU-MIMO functioneaza numai cu dispozitivele compatibile, care in momentul de fata sunt destul de putine, dar cu siguranta aceasta tehnologie va deveni, inevitabil, din ce in ce mai populara. In acelasi timp am testat si laptopul de gaming Acer Predator 17, care este un dispozitiv compatibil, ceea ce ne-a oferit o experienta desavarsita, atat pentru gaming, cat si pentru proiectele pentru munca si streaming live.
Interfata de administrare are un design user-friendly, iar banda de 5GHz ofera o viteza foarte buna. Din pacate, banda de 2.4GHz nu a oferit performante foarte bune, dar, cu toate acestea, ofera o conexiune stabila, constanta, fara intreruperi, chiar daca nu are performanta oferita de cea de 5GHz.
Design si Functionalitati
TP-Link Archer C2600 detine cele mai noi tehnologii Wi-Fi, un procesor dual-core 1.4GHz, cipset Qualcomm 802.11ac MU-EFX si doua benzi radio cu o rata maxima de transfer de 800 Mbps pentru banda de 2.4GHz si 1733Mbps pe banda de 5GHz.
Routerul are patru antene detasabile, amplasate pe partea din spate.