blog.dito.ro informeaza: Nu este nicio noutate ca majoritatea intra pe Facebook sa spioneze ce mai fac si ce mai zic altii, care s-a insurat/maritat, care ce a comentat, ce poza si-a mai facut, pe unde a mai fost, ma rog, treaba cu pe unde a mai fost e relativa, ca am descoperit ca majoritatea mint, scriu acolo la inghetata cu X in Y loc cand de fapt sunt acasa. In fine, problema este ca e dificil de urmarit in timeline ce face fiecare mai ales ca nu iti apar chiar toate actiunile pe care le face un prieten pe Facebook. Bineinteles, exista optiunea de a-l urmari, dar sunt doua mari dezavantaje:
- stie ca il urmaresti - pai ce spion ai fi tu daca respectivul stie ca e sub urmarire, nu mai spun ca poate nu vrei sa creasca inima in el ca vezi-Doamne, esti tu interesata de el.
- primesti notificari cumulate cu celelalte - vezi acolo enspe mii de notificari si te uiti murind de curiozitate sa vezi ce comentarii si like-uri ai primit si cand colo, descoperi ca de fapt toate notificarile sunt cu respectivul.
O solutie la chestia asta ar fi crearea unei noi liste in sidebar, la Friends, in care sa adaugi doar persoana care te intereseaza. Astfel, vei primi postarile sale intr-un mod organizat, avand posibilitatea filtrarii noutatilor pe care le primesti, putand alege din statusuri, poze, jocuri, comentarii si like-uri, videoclipuri sau alte activitati.
Ei bine, unde e mai exact chestia asta: in pagina facebook unde ai update-urile prietenilor, in partea stanga este o caseta cu avatarul si numele tau, Favorites, Pages si Friends. Tine cursorul mouse-ului in dreptul la Friends sa apara un link More. Dai click pe More - Create List - denumesti lista si scrii numele celui sau celor care te intereseaza - Create. Odata creata, lista iti va aparea acolo in partea stanga la Friends. Daca intri in ea, poti edita prietenii adaugati din partea dreapta, iar folosind butonul Manage List - Choose update types poti selecta ce update-uri vrei sa primesti in acea lista.
facebook search
Dar, chestia cea mai utila este bara de cautare, care iti da acces la absolut toate informatiile facute publice de o anumita persoana, inclusiv ce poze i-au placut, ce si unde a comentat, cu cine s-a imprietenit (ba chiar poti filtra lista de prieteni pentru a vedea doar ce te intereseaza) si multe altele. Sa zicem ca avem un prieten X, iata cateva exemple de cautari utile pe care le poti face pentru a spiona activitatea sa pe Facebook:
Photos of X - arata ce poze are pe facebook (in albume)
Photos by friends of X - arata pozele in care este si prietenul X (facute de altii)
Photos commented on by X - arata la ce poze a comentat si ce a comentat
Photos by X - arata ce poze a facut prietenul X
Photos liked by X - arata la ce poze a dat like
Friends of X - arata cu cine s-a imprietenit
People who work with X - arata colegii de serviciu
La scara mai mare, poti face cautari pentru a gasi diverse persoane dintr-un oras care te intereseaza, ca de exemplu, sa spunem ca esti baiat si vrei sa iti gasesti o fata din orasul tau, X. Dai o cautare cu Females who live in X care va scoate toate fetele din orasul respectiv, apoi folosind filtre poti selecta doar fetele care sunt singure, care au absolvit o anumita facultate, si multe altele. Daca dai click pe See more vei descoperi ca sunt foarte multe filtre care ti se pun la dispozitie.
Daca ti-a placut de ospatarita, o poti gasi pe facebook cautand people who work at X”, unde X este numele localului unde ai vazut-o. Evident, trebuie sa aiba trecut acolo locul de munca. Daca iti place de un coleg de scoala, poti cauta people who study at X, unde X este denumirea scolii. Posibilitatile sunt nenumarate.
Cine mai cunoaste si alte interogari utile scopului prezentat sau alte metode, este binevenit sa ni le spuna si noua intr-un comentariu.

Cum maresti poza unui profil privat de Facebook

Din cand in cand, mai nimeresti cate-un profil privat la care poti vedea doar poza de profil, si aceea mica (nu merge sa dai click pe ea sa o deschizi in varianta mai mare). Ei bine, pentru a o deschide trebuie in primul rand sa dai un click dreapta pe ea si sa alegi optiunea vezi imaginea ca sa o deschida singura intr-un tab nou. Acolo te uiti la adresa imaginii, si elimini din ea partile cu /t/ si /p160x160/. Exemplu:
Adresa imaginii mici:
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/t1/p160x160/1482910_786529688040717_1116872368_n.jpg
Adresa imaginii mari:
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/1482910_786529688040717_1116872368_n.jpg
Dupa cum vedeti trebuie doar sa stergeti partea cu fundal galben. Din pacate nu se cunoaste inca o solutie pentru a vedea toate pozele unui profil privat.