8 Martie, Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita printr-un logo special de catre motorul de cautare Google. Acesta prezinta mai multe femei, din mai multe tari, din diferite etnii care profeseaza sau care viseaza la o anumita cariera.
Totodata, Google transmite, marti, mesajul: La multi ani de Ziua Internationala a Femeilor!, care poate fi distribuit pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter.
De-a lungul anilor, Google si-a modificat logoul pentru a aduce un omagiu unor femei celebre din stiinta, sport, arte, tehnologie etc.
- Este mereu o onoare sa aduci un tribut unor femei care au schimbat cursul istoriei, uneori depasind obstacole care pareau insurmontabile, spune Google, pe site-ul sau dedicat logourilor.
In acest an, petru a marca Ziua Internationala a Femeii, Google si-a dorit sa celebreze femeile viitorului. Fapt pentru care reprezentantii motorului de cautare au vizitat 13 tari, in care au vorbit cu 337 de femei si tinere si le-au rugat sa completeze afirmatia: One day I will...
Chiar si femeile care sunt deja realizate continua sa viseze. Astfel, antropoloaga britanica Jane Goodall, care apare in noul logo, si-a exprimat speranta ca intr-o zi va discuta despre mediul inconjurator cu Papa Francisc, iar tanara pakistaneza Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a primit premiul Nobel pentru pace pentru 2014, si activista siriana Muzoon Almellehan si-au exprimat dorinta de a continua sa sustina cauza potrivit careia fiecare fata trebuie sa mearga la scoala.
Surse: realitatea.md, Mediafax