Cum se adauga in WordPress un fisier pentru download? (Autor: Daniel Tanasie )
O problema des ridicata de catre utilizatorii WordPress este cum se poate pune un fisier pentru download. Fie ca fisierul este pdf, arhiva, fisiere de office, video, audio sau orice alt tip de fisier metoda este aceeasi si o voi prezenta prin imagini.
I. Cum se adauga un fisier pentru download pe un text
1. in editarea paginii sau postului se selecteaza textul pe care se va pune linkul pentru download-ul fisierului sau se pune mouseul in locul in care se va scrie textul, sunt deci doua variante:
Prima varianta, in care textul este deja scris si pe el se doreste sa se puna link de download. Pentru asta selectati textul si copiati-l in clipboard (ctrl+c sau click dreapta Copy).
A doua varianta este sa se puna mouseul unde se va scrie textul pe care va fi linkul de download. Pasii urmatori sunt la fel.
2. dupa ce este selectat textul sau stabilit locul se executa click pe butonul Add Media, va apare fereastra bibliotecii de fisiere, o arhiva prin care puteti naviga, puteți cauta sau puteti adauga alte fisiere
3. in partea din dreapta-sus click pe Upload Media pentru a uploada pe server fisierul care va fi oferit pentru download
click pe add media
select files
open
4. dupa upload noul fisier va fi primul in lista, daca este imagine se va vedea ca o imagine mica, daca este fisier va fi vizibil ca in imaginea de mai jos:
5. nu va grabiți sa dați click pe butonul Insert into post, prima data trebuie introdus textul pe care va fi linkul. Cum am spus la punctul 1 sunt doua variante: in prima varianta avem textul in clipboard in a doua trebuie sa-l scriem de mana.
In partea dreapta este un mic formular a carui prim camp este Title. Acesta este campul care trebuie completat cu textul dorit.
In partea de jos a formularului sunt doua campuri care implicit sunt setate ca mai sus, adica linkul va fi catre fisierul selectat. Acest fisier poate fi de orice tip!
6. click pe butonul Insert into post si gata aveti text cu link de download
7. linkul proaspat inserat poate fi modificat. Orice link are cațiva parametri:
target: linkul se poate deschide in fereastra curenta sau intr-o alta fereastra
title: este textul care apare atunci cand mouseul este deasupra linkului, este util in SEO pentru motoarele de cautare, dar si pentru vizitatori, un text de genul: in fisierul atasat vei gasi doua frumoase poze ajuta vizitatorul sa ia decizia de a downloada fisierul
Aceste setari se fac executand dublu click pe link si selectand din meniu butonul Insert /Edit Link (sau direct Alt + Shift + A daca linkul este undeva in josul paginii si ar fi prea complicat sa derulam pana sus ca sa dam click pe buton).