It.bzi.ro: Aplicatia care promite ca te avertizeaza cand cineva iti asculta telefonul
Security Research Labs a lansat aplicatia SnoopSnitch, despre care sustine ca poate avertiza utilizatorii de smartphone-uri cu Android cand le este ascultat telefonul.
SnoopSnitch functioneaza doar pe telefoane rootate (proces in urma caruia utilizatorul are control mult mai mare asupra sistemului), care au instalat sistemul de operare Android 4.1 sau o versiune mai noua si care folosesc procesoare Qualcomm. Nu sunt suportate nici majoritatea sistemelor de operare modificate bazate pe Android, precum CyanogenMod sau Color OS.
Aplicatia colecteaza si analizeaza date din reteaua de telefonie mobila si ii avertizeaza pe utilizatori cu privire la amenintari, cum ar fi detectarea unor echipamente de ascultare, a unor detectoare IMSI (International Mobile Subscriber Identity catcher sau pisici de mare, cu ajutorul carora se intercepteaza traficul in retelele de telefonie si miscarile utilizatorilor) si in legatura cu atacuri asupra Sistemului de Semnalizare 7 (SS7, Signaling System 7).
SS7 este un set de protocoale de semnalizare pentru telefonie, folosite pentru semnalizare in majoritatea retelelor de telefonie clasica din lume. Acestea permit stabilirea apelului, taxare, functii de rutare si de comutare.