Jurnalul National: Cum stii daca ai telefonul ASCULTAT? SnoopSnitch, solutia cea mai simpla!
Security Research Labs, o companie germana producatoare de software, a dezvoltat SnoopSnich - o aplicatie capabila sa alerteze utilizatorul unui smartphone atunci cand sesizeaza ca se incearca interceptarea comunicatiilor telefonului.
Aplicatia detecteaza cand se incearca spionarea dispozitivului prin utilizarea vulnerabilitatilor de securitate ale sistemului de operare Android si a unui simulator de tipul International Mobile Subscriber Identity catcher (IMSI).
International Mobile Subscriber Identity catcher este un sistem care simuleaza functionarea unei celule GSM a furnizorului serviciului real de telefonie mobila si se interpune intre aceasta si dispozitivul utilizatorului, interceptand convorbiri telefonice, mesaje si monitorizand deplasarea mobilului.
SnoopSnitch aduna si analizeaza toate comunicatiile smartphone-ului si avertizeaza in momentul in care securitatea acestuia este pusa in pericol de IMSI catchers sau de atacuri de tip SS7, fara a lua si masuri impotriva acestora.
Pentru a instala SnoopSnitch smartphone-ul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- existenta privilegiul de acces la codul sistemului de operare Android (un telefon rootat) si posibilitatea de a modifica acest cod
- telefonul sa aiba un chipset Qualcomm
- sa ruleze versiunea 4.1 sau superioara a sistemului de operare Android.