Senatorul Ioan Denes a sustinut o declaratie politica intitulata: N-a fost bine Domnule Presedinte Basescu!, n-a fost bine! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Sunt aproape convins ca aceasta declaratie politica nu e de interes pentru Domnul Traian Basescu. La fel cum nu l-a interesat nici macar faptul ca, in 2012, peste 7,4 milioane de romani au votat pentru suspendarea sa din functia de Presedinte al Romaniei. E insa opinia unuia dintre romanii care au votat atunci impotriva-i si care l-au dorit plecat din cea mai inalta functie a statului roman, nu urmare a vreunui moft, ci ca o necesitate pentru mai binele acestei tari si al romanilor, al lor insisi.
Domnia Sa, privit acum retrospectiv, dupa atatia ani de prezenta continua pe scena vietii publice romanesti, se contureaza mai mult ca un personaj rau si controversat decat ca un adevarat lider politic pus in slujba neamului sau. Cu toate acestea, desi agenda sa a avut mereu alte prioritati decat cele ale romanilor, a fost nu doar parlamentar ci si primar al Bucurestiului ori ministru. I-a reprezentat asadar! O reprezentare care a atins apogeul prin ocuparea vreme de doua mandate succesive a celei mai inalte functii in statul roman, aceea de Presedinte al Romaniei, timp de 10 ani. O perioada nefasta pentru romani care, din fericire, se incheie in aceste zile. Cu alte cuvinte, doar timpul si scurgerea sa, face dreptate in lupta romanilor cu Dumneavoastra, Doamnule Traian Basescu. Votul, asa cum era firesc intr-o tara democratica, n-a fost in stare sa va tulbure linistea constitutionala.
Nu cred ca va veti intreba vreodata ce lasati in urma acestor mandate de Presedinte al romanilor? Ce insemnati de fapt pentru istoria acestei tari? Probabil ca nu prea aveati insomnii ca restul romanilor carora le-ati adus atatea greutati, iar in timpul ragazului de balaceala in piscina vilei de protocol nu va puneati asemenea intrebari.
De data asta, ca un cetatean doar nu ca un senator al Romaniei, va ofer eu cateva repere de meditatie in timpul siestei post-prezidentiale. Dumneavoastra, nu altcineva, ati taiat salariile romanilor. Dumneavoastra, nu altcineva ati avut mereu ca obiectiv controlul asupra justitiei prin atribuirea numirii procurorilor.
Dumneavoastra, nu altcineva ati numit tiganca imputita o jurnalista in timpul exercitarii profesiei sale si in acelasi timp dansati tiganeste sau va inrudeati prin fratele Dumneavoastra cu neamul Bercea Mondialu. Dumneavoastra, nu altcineva i-ati impartit pe romani intre basisti si restul (oare de ce dupa mandatele de Presedinte ale Domnilor Emil Constantinescu si Ion Iliescu nu or fi aparut constantinesti sau iliesti?) prin promovarea unui radicalism fanatic in partizanatul politic. Dumneavoastra, nu altcineva sunteti singurul roman care a avut cu Securitatea o relatie de serviciu dar n-a avut de fapt niciuna de colaborare. Dumneavoastra, nu altcineva, ati citat din intelepciunea populara (Iarna nu-i ca vara!) cu aceeasi nonsalanta cu care, adanc in noapte, dupa o numaratoare electorala cu iz parizian tot Dumneavoastra sa citati dintr-un film cu Paraipan, celebra replica Un fleac, i-am ciuruit!. Si cate ar mai fi!
Parafrazandu-va celebra amenintare la adresa Domnului Chestor care nu invatase de la Doamna Anastase cum sa numere bine romanii, spun la randu-mi cu privire la mandatele Dumneavoastra de Presedinte: N-a fost bine Domnule Presedinte Basescu, n-a fost bine!.
Sau, parafrazand celebrul anunt marca Basescu de pe vremea cand era ministrul Transporturilor: Aici sunt banii Dumneavoastra!, sa inchei spunand Aici sunt anii nostri, negri, urati, grei!. Zece ani din viata noastra, truditi si calcati in picioare de un personaj. Si atat!