DCNews: HALLOWEEN 2014 - GOOGLE LOGO: GOOGLE a celebrat sarbatoarea de pe 31 NOIEMBRIE prin 6 DOODLE-URI ANIMATE
HALLOWEEN 2014. Google a celebrat vineri sarbatoarea de Halloween, prin 6 "doodle-uri" animate, care au inlocuit logo-ul obisnuit al motorului de cautare.
• Una dintre aceste animatii prezinta literele cuvantului "Google" care prind viata odata cu aparitia Lunii pline. Litera "O" se transforma in varcolac si le sperie pe celelalte.
• O alta animatie arata o vrajitoare care invarte intr-un cazan, unde arunca ingrediente "magice" - lilieci, fantome si o mana uriasa.
• In momentul in care utilizatorul face click pe pagina de pornire, logoul se modifica, prezentand felinare din dovleci intr-un decor autumnal, dar si o scena dintr-un cimitir unde se pot vedea niste zombie.
• O alta animatie arata o fantoma care vaneaza un personaj intr-un decor sumbru, dar este repede, la randul ei, vanata de un catel terrier.
• Google a mai creat o scena autumnala idilica, in care o sperietoare de ciori zambeste, cu un soarece care ii iese din palarie si 2 ciori care scriu cu ciocurile lor cuvantul "Google".
Halloween (o abreviere pentru "All Hallows‘ Evening") este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe popoare din lumea occidentala si nu numai, scrie Mediafax. Halloween-ul se celebreaza in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor, de pe 1 noiembrie.
Fiind una dintre cele mai vechi sarbatori din lume, Halloween-ul este sarbatorit in foarte multe tari, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit, iar, ocazional, in unele parti ale Australiei si Noua Zeelanda.
Google isi schimba logo-ul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate importanta.