Eu detin de aproximativ 3-4 ani un laptop ASUS, cu un procesor Dual Core si cu un HDD de 500 GB, nu este cine stie ce dar pot spune ca nu am avut nici un fel de probleme cu el, si-a facut treaba din toate punctele de vedere, insa a trecut timpul si cerintele sunt mult mai mari pentru prgorame gen Pinnacle sau Photoshop, pur si simplu nu mai face fata, asa ca am decis sa imi cumpar un nou laptop, este vorba de modelul X550LB-XX079D, tot de la Asus, un model cu caracteristici puternice.
Pe langa performante, Asus X550LB-XX079D mai vine si cu un design cool, proiectat pentru multitasking si divertisment, cu o tastatura perfecta pentru scris, touchpad mare cu control intuitiv multi-point, plus ca este cu 5% mai subtire decat modelul lansat anterior, intr-un cuvant putem spune ca este o bijuterie.

Procesor si RAM: am ales unul din cele mai performante procesoare de la Intel, este vorba de i7-4500U 1.80GHz, un procesor care vine cu tehnologia Turbo Boost Technology, acesta se activeaza atunci cand sistemul de operare (OS) solicita cel mai inalt nivel de performanta al procesorului, astfel frecventa procesorului poate creste in functie de cerintele aplicatiilor si jocurilor . Memoria RAM am ales sa fie de 4 GB, cred ca imi sunt suficienti, ulterior o pot extinde pana la 8 GB, ca si uitasem...este DDR3 ce lucreaza la o frecventa de 1600 MHz.
HDD: nu ma omor sa stochez foarte multe informatii, doar ce am nevoie. Tinand cont ca mai am un HDD externe de 1 TB plus acesta de la laptop de 1 TB, m-am gandit ca sunt suficienti pentru a stoca orice informatie doresc, de la filme la o calitate FULL HD pana la ultimile jocuri aparute.

Display: de adaugat nu am prea multe, diagonala este de 15.6 inch, este HD 1366X768 si vine cu tehnologia Glare, sincer sa fiu nu stiu ce face dar presupun ca este vorba de claritatea ecranului si de contrastul bine definit.
Baterie: producatorul nu ne ofera prea multe informatii despre autonomia bateriei, doar ne spune ca este un Li Ion cu 4 celule, insa am gasit pe internet cateva informatii unde ne spune ca avem o autonomie de lucru de 4 ore si jumatate, insa depinde si ce se face pe el, clar daca este solicitata placa video o sa ne tina mult mai putin.
Conectivitate: sunt un fan al filmelor, imi place rulz filmul pe laptop si prin portul HDMi (ne putem uita la filme direct pe televizorul LED), iar ca si conectivitate mai regasim RJ-45, USB 2.0, USB 3.0 si VGA.
Design: am explicat si mai sus ca este perfect din toate punctele de vedere, colturi rotunjite, tastatura ergonomica, touch pad care radpunde foarte bine la comenzi si culoare ok, se poate vedea si in poza.
Placa video: pentru ca folosesc programe de editare foto si video, neaparat imi trebuia un laptop care sa aiba o placa video performanta, ei bine acest model vine cu 2 GB DDR3 de la nVIdia, o placa video extrem de buna atat pentru prelucrare dar si pentru jocuri sau filme Blu Ray.
In concluzie nu am decat se precizez ca laptopul Acer Aspire E1-530-21174G1TMnii este perfect atat pentru elevi si studenti, cat si pentru birouri sau alte activitati.
Pret: tinand cont ca imi iau un laptop la cativa ani, chiar nu mai conteaza pretul, doar pot spune ca l-am prins la oferta cu un discount de 280 lei, pentru mai multe informatii si pareri ale utilizatorilor care l-au cumparat puteti accesa urmatorul link: detalii pe linkul :
http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-4500u-1-80ghz-haswell-4gb-1tb-nvidia-geforce-g740-2gb-free-dos-matte-dark-gray-x550lb-xx079d/pd/D7CLJBBBM/?ref=ps&emag_click_id=2e624dfe68efe465672493effb2f03a8