Like-urile te dau de gol: Facebook arata tuturor cine esti de fapt
Facebook a devenit mai mult decat o retea de socializare, ajungand sa ofere din ce in ce mai multe informatii despre fiecare, chiar si cele care ar trebui sa ramane ascunse.
Jennifer Golbeck, specialist in social media, a explicat ca in functie de activitatea pe care oamenii o au pe retelele de socializare, se pot afla detalii despre vietile lor care, la prima vedere, par a fi secrete. Impreuna cu colegii sai de la Universitatea din Maryland, Jennifer Golbeck a dezvoltat mecanisme prin care se pot estima specificatii precum preferintele politice, orientarea sexuala, religia, varsta sau gradul de inteligenta in functie de activitatea de pe retelele de socializare, scrie cugetliber.ro.
Specialista a oferit exemplu unei liceene de 15 ani care, cu doua saptamani inainte de a le spune parintilor ca este insarcianta, a primit de la o companie specializata mai multe promotii si reclame despre obiecte necesare in timpul sarcinii, dar si despre cresterea copilului. S-a dovedit ca respectiva companie, care avea acces la istoricul de cumparaturi, dar si la activitatea fetei de pe retelele de socializare a observat ca tanara a devenit interesata de informatii utile pentru femeile gravide si in urma unei cercetari a ajuns la concluzia ca fata ar fi insarcinata, lucru care s-a dovedit a fi adevarat.
Golbeck a explicat ca atunci cand o persoana da "Like" la o anumita pagina de Facebook, respectiva actiune ofera o multime de informatii despre utilizator si a tras un semnal de alarma despre violarea intimitatii cu sau fara voia noastra, in functie de cat de permisivi suntem in a oferi informatii despre noi.
Sursa : it.bzi.ro