Cum inregistrezi o melodie (coloana sonora) de pe orice site la o calitate foarte buna

Astazi am sa continui seria tutorialelor dedicata programului Audacity mai exact am sa va invat sa inregistrati orice sunet care trece prin calculatorul dvs., calitatea inregistrarii fiind foarte buna.
Poate o sa va intrebati de ce avem nevoie de acest lucru atat timp cat putem downloda ceea ce ne trebuie?
Am sa va spun ca prin aceasta metoda obtineti o calitate a sunetului mult mai buna fata de ceea ce va ofera site-urile care va permit sa descarcati si de asemenea va mai spun ca prin aceasta metoda nu inregistrati doar muzica de pe radio, tv online sau de pe diferite site-uri ci puteti de asemenea sa inregistrati orice conversatie audio pe care o purtati pe Messenger, Skype, s.a.m.d.
Am decis sa scriu pe scurt cum puteti face acest lucru, urmand ca voi sa vizionati clipul pe care l-am facut pentru a intelege mai bine pasi ce trebuiesc urmati.
1. Trebuie facuta o setare a placi de sunet pentru a activa functia Stereo Mix.
Mergeti in stanga jos pe difuzor - Click dreapta - Recording devices - Click dreapta pe microfonul activ -Show Disabled Devices - Click dreapta pe microfonul activ - Show Disconnected Devices - Click dreapta pe Stereo Mix - Enable - Apply - Ok
2. Deschidem Audacity, daca nu il aveti il puteti descarca gratuit dand click pe buton. Descarca sau din descrierea Clipului de unde veti putea descarca si Plug-ing-ul Lame mp3 for Windows, pentru a putea salva inregistrarea in format Mp3
3. Setem si la Audacity functia Stereo Mix - Identificam suportul pe care vrem sa il inregistram (o melodie de la radio sau tv online, o melodie de pe Youtube, coloana sonora a unui film etc.) Apasam pe butonul de inregistrare (rotund si rosu), dupa care dam play suportului pe care vrem sa il inregistram, la final oprim inregistrarea prin apasarea butonului stop (patrat galben)
4. Intrucat intre momentul in care apasam butonul de inregistrare si momentul in care apasam play suportului ce urmeaza sa il inregistram, exista o portiune de inceput pe care nu o dorim va trebui sa taiem acea portiune cu Cut. Pentru asta, selectati portiunea nedorita - Mergeti la Edit - Remove Audio or Labels - Cut (in unele cazuri Edit-Cut).

Sursa: Internet