AUDREY HEPBURN, celebra actrita britanica este sarbatorita de GOOGLE cu un doodle special la aniversarea a 85 de ani de la nastere. Cine a fost AUDREY HEPBURN. In ce filme a jucat AUDREY HEPBURN.
AUDREY HEPBURN . Audrey Hepburn (nascuta Audrey Kathleen Ruston, n. 4 mai 1929 - d. 20 ianuarie 1993) a fost o actrita de film engleza.
AUDREY HEPBURN s-a nascut la Ixelles, o comuna din cadrul regiunii Bruxelles in Belgia, unicul copil al lui Joseph Victor Anthony Ruston, un englez, si al celei de a doua sotii a acesteia, baronesa Ella van Heemstra, ce provenea dintr-o familie aristocrata olandeza. In 1935 parintii divorteaza, iar AUDREY HEPBURN urmeaza o scoala de fete din Kent, in Anglia. In 1939, in fata iminentei razboiului, se muta impreuna cu mama sa la Arnhem, in Olanda, unde AUDREY HEPBURN urmeaza Conservatorul din localitate pana in 1945. Suferind de malnutritie in aceasta perioada, Hepburn a dezvoltat o anemie acuta, acompaniata de probleme respiratorii.
AUDREY HEPBURN. La sfarsitul razboiului, continua cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Pentru a se intretine financiar a lucrat si ca model pentru diversi creatori de moda. Datorita inaltimii sale si a problemelor de sanatate din timpul razboiului, a renuntat la balet si s-a dedicat actoriei, o cariera in care putea excela.
AUDREY HEPBURN a jucat intr-o serie de spectacole muzicale si a avut o serie de roluri secundare in filme britanice. In timpul unei filmari i se ofera un rol principal intr-un spectacol de pe Broadway, unde se face remarcata. Prima sa productie Hollywoodiana este filmul Vacanta la Roma din 1953 unde detine rolul principal, alaturi de Gregory Peck. Filmul este un succes imens, iar Audrey castiga Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita pentru prestatia sa.
Devenita foarte repede unul dintre cele mai apreciate star-uri de la Hollywood, joaca in numeroase filme, dintre care cele mai apreciate sunt Mic dejun la Tiffany si My Fair Lady. Dupa 1967, dupa separarea de actorul Mel Ferrer cu care fusese casatorita timp de 14 ani, renunta la a mai juca in productii importante, in urmatorii ani avand doar aparitii sporadice. Se casatoreste in 1969 cu psihologul italian Andrea Dotti si se stabileste in Elvetia, dar in 1982 divorteaza. Hepburn a fost ambasador UNICEF, iar in ultimii ani a calatorit in numeroase tari pentru a ajuta si a sensibiliza opinia publica. In 1993 inceteaza din viata in urma unui cancer intestinal.
AUDREY HEPBURN este considerata si in prezent un model de frumusete si eleganta, fiind de nenumarate ori considerata ca una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Imaginea ei este folosita in numeroase campanii publicitare. Stilul imbracamintii ei continua sa fie popular in randul femeilor si in ziua de azi. Rochia neagra Givenchy din filmul Mic dejun la Tiffany a fost vanduta in 2006 cu peste 462.000 £, cel mai mare pret pentru o rochie dintr-un film.

sursa: wikipedia