Google ia masuri pentru asanarea lumii Android : clarificarea continutului explicit din punct de vedere sexual, interzicerea colectarii de date fara acordul utilizatorilor, interzicerea promotiilor prin intermediul SMS-urilor si al e-mail-urilor

Hit.ro: Google modifica politica pentru dezvoltatori
Cateva procese la inceputul anului si Google a decis sa schimbe politica in ceea ce priveste dezvoltatorii. Emailul trimis de Google acestora anunta ca schimbarile se vor concentra pe cateva zone principale de interes, dar mai ales in modul in care le sunt prezentate aplicatiile minorilor.
Schimbarile facute includ, printre altele, clarificari legate de politica Google fata de continutul ce poate fi considerat explicit din punct de vedere sexual, informatii referitoare la tacticile nepermise in promovarea aplicatiilor, o noua regula care impune dezvoltatorilor de a specifica clar faptul ca respectiva aplicatie necesita cheltuieli suplimentare si noi sugestii legate de aplicatiile care se ocupa de sectorul de detectare si supraveghere.
Mai ales in ceea ce priveste ultimul punct, Google a explicat clar ca nu permite colectarea datelor despre un utilizator fara ca acesta sa stie acest lucru, incluzand datele legate de locatia in care se afla acesta, mai ales daca este minor, si a spus ca aplicatia respectiva trebuie sa afiseze o notificare persistenta referitoare la acest lucru.
De asemenea, Google interzice si promotiile prin intermediul SMs-urilor, spunand clar ca o aplicatie nu trebuie sa trimita un SMS sau e-mail fara ca utilizatorul sa-si dea acordul clar in acest sens.
Una peste alta, nimic anormal, ba din contra, masuri care pot face din lumea Android una mult mai sigura decat cea de care dispunem acum.

Surse: Estiri.ro, Hit.ro, Cnet