Top 5 cele mai scumpe televizoare din lume: aur si piele de aligator
Televizorul este ceva fara de care multi dintre noi nu am putea trai. Fie ca este vorba de informare, fie de divertisment, telecomanda televizorului este una dintre variantele care le imbina pe toate.
Desigur, producatorii fac tot posibilul pentru a ingloba in acelasi dispozitiv cat mai multe optiuni, si toate acestea la un pret cat mai scazut. Insa exista si o piata destinata celor care nu doar ca vor totul, indiferent de pret, dar vor chiar mai mult decat atat.
In continuare, sa vedem care sunt cele mai scumpe 5 televizoare din lume

1. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition - 2,25 milioane dolari
Cel mai scump televizor al lumii, destinat nu doar celor care au nevoie doar de specificatii de top, ci si de un device care sa imbratiseze ideea de glamour. Are doar 55 inch, dar este imbracat, sa spunem, in materiale ca aur (28 de kilograme de aur solid de 18 carate), diamante, pietre pretioase si piele exotica (aligator). Design-ul este asigurat de Stuart Hughes, responsabil si pentru unele dintre cele mai scumpe gadget-uri si smartphone-uri de pe piata.

2. C-Seed Entertainment Systems - 687.000 dolari
Televizorul celor din Austria, la cei 201 inch pe care-i are, este prea mare pentru a se adapta intr-o casa, asa ca am spune ca este destinat mai ales spatiilor deschise. Design-ul este facut de Porsche, are o rata de refresh de 100.000Hz si trei subwoofere de 700w fiecare. Se poate misca pe piciorul pe care este dispus si ajunge de la pamant la aproximativ 4m inaltime in 40 de secunde.

3. Panasonic TH-152 UX1 Plasma TV - 500.000 dolari
Cu cei 152 inch ai ecranului, Panasonic ii face pe Bang&Olufsen si Samsung sa para niste pitici. Cantareste 600 de kilograme, are posibilitatea de redare 3D si promite sa livreze imagini ca acelea din lumea reale, la o rezolutie 4kx2k.

4. Samsung Ultra-HD - 150.000 dolari
Televizorul celor de la Samsung este cel mai mare dispozitiv UHD din lume, oferind un ecran de 110 inch. A fost lansat anul trecut in decebrie, are dimensiunile de 2,6m x 1,8m si reprezinta dezvoltarea modelului anterior al companiei, la ora aceea si el cel mai mare UHD din lume, care avea doar 85 inch.

5. Bang&Olufsen BeoVision 4 - 111.000 dolari
Cu cei 103 inch, BeoVision este genul de televizor pe care cei care si-l permit l-ar instala imediat in camera lor separata destinata audio-video. Cu toate acestea, BeoVision nu este chiar ultimul racnet in materie de tehnica, rezolutia de 1080p si tehnologia pe plasma fiind deja depasite in clipa de fata.

Sursa: Hit.ro