Constiinta unui Liberal de Stanga: Lupta de clasa 2.0

Ma bucur pentru Mircea Diaconu, dar mai ales pentru reactia cetatenilor care au semnat pentru el. Asistam la o reactie populara impotriva unui sistem ticalosit. Este, practic, o revolta anti-basescu si o sanctiune data sistemului ticalosit si institutiilor sale. Atat ANI, cat si DNA, au devenit institutii totalitare, puse in slujba unor scopuri private. Iar oamenii nu mai suporta asta.
Este un avertisment pentru intreaga clasa politica, nu doar pentru tabara basista. Lumea nu mai suporta mizeria politica, si daca actualii politicieni nu asculta vocea oamenilor, vor fi maturati de valul nemultumirii populare. Cand la Madrid iese pe strada un milion de oameni, pentru a pune la zid intreaga clasa politica, e cazul sa se schimbe ceva. Pentru ca nu se stie cate milioane vor fi maine la Paris, Londra, Roma, Atena sau Berlin. A face comparatii cu EuroMaidanul nu are rost. Aia de la Kiev erau doar niste instrumente in slujba unor interese care nu au nimic in comun cu interesele ucrainenilor. Adevarata revolta din Ucraina abia de acum incolo vine.
Ne place sau nu, lupta de clasa se intoarce. Dupa 1989 bogatii lumii au crezut ca e momentul unei revanse impotriva celor care traiesc din munca. Detinatorii de capital au facut tot ce au putut-si au putut!-sa destructureze clasa muncitoare si partidele ei. Dar au mers si mai departe, si au destructurat si clasa de mijloc. Eroare fatala. Pentru ca acum se naste o noua clasa, clasa populara-pe care nu Partidul Popular European o reprezinta!- mai intinsa, numeric vorbind, decat vechea clasa muncitoare, noua clasa care nu se mai simte reprezentata de nimeni. Este insa radical anti-sistem. Deocamdata este confuza, ideologic vorbind. Dar si ideologia care s-o reprezinte pare a fi in durerile facerii.
Mie, personal, imi este tot mai frica de cecitatea actualilor lideri politici si a asa zisilor "intelectuali publici", care nu fac nimic pentru a schimba lucrurile. Mizeria lor morala merge mana in mana cu lacomia capitalului, care crede ca e Dumnezeu, si poate face orice vrea, oricui.
Oamenii au inceput sa-si piarda rabdarea cu ei. Violenta sociala este mai prezenta ca oricand. Si ce e mai rau abia acum vine. Totul este instabil in lume, conflictele intre tari se acutizeaza, instabilitatea interna creste. Orice este posibil. Dar nu orice este bun pentru umanitate.

Sursa: Blogul lui Constantin Gheorghe, analist politic