Wi-Fi: moartea invizibila care distruge noile generatii (Autor: Alin Macsim)

Ceea ce pare sa fie principala amenintare pentru sanatatea noastra si care, binenteles, e cea mai ascunsa de media. O afacere mai mult decat de miliarde, legata de sectoarele in plina crestere cum ar fi telefonia sau tehnologia wireless in general, monopolizeaza informatia, impiedicand sa se stie la nivel de mase un inspaimantator adevar: expunerea la radiatii de microunde de mica frecventa (Wi-Fi) este cauza demonstrata de daune cerebrale ireversibile, cancer, malformatii, avorturi spontane, alteratii de crestere a oaselor. Iar populatia cu cel mai ridicat risc e reprezentata in absolut de copii si de femei.
Nu surprinde, deci, ca acest fapt este cunoscut si documentat in domeniu medical si stiintific deja inainte ca tehnologia wi-fi sa dea buzna in casele noastre, ajungand zi de zi la indemana copiilor. Efectele biologice nu doar periculoase, ci letale ale acestei tehnologi au fost tinute in secret pentru public pentru a conserva giganticele profituri ale companiilor si pentru a hrani buzunarele personajelor ca Bill Gates, Steve Jobs si Carlo De Benedetti.
Cum a demonstrat profesorul John Goldsmith, consilier al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Epidemiologie si Stiinte ale Comunicarii, expozitia la radiatii de microunde Wi-Fi a devenit prima cauza de avorturi spontanee: 47,7% dintre cazurile de expozitie la aceste radiatii, cazurile de avorturi spontanee au loc inainte de prima saptamana de sarcina.
Iar nivelul de radiatie care afecteaza femeile luate in examen pleaca de la 5 microwatt pe centimetru patrat. Un asemenea nivel ar putea parea fara sens pentru o persoana care nu poarta statutul de om de stiinta, dar devine mai important daca spunem ca este sub ceea ce marea parte a studentelor primesc ca si doza intr-o clasa dotata de transmitator Wi-Fi, in unele tari plecand de la 5 ani in sus.
Datele putin mai preocupante sunt ca nivelul de absorbire in cazul copiilor poate fi de zece ori mai mare decat in cazul adultilor, pentru ca tesutul cerebral si maduva oaselor unui copil au proprietati de conductibilitate electrica diferite de cele ale adultilor din cauza continutului ridicat de apa.
Expozitia la microunde de joasa frecventa permanenta poate induce "stres" cronic oxidativ si nitrosativ si poate dauna mitocondriile celulare (mitocondriopatia). Acest "stres" poate cauza daune ireversibile asupra ADN mitocondrial (acesta e de 10 ori mai sensibil la stres oxidativ si nitrosativ decat ADN’ul nuclear). ADN’ul mitocondrial nu e reparabil din cauza continutului scazut de proteine histonice, deci eventuale daune (genetice sau de alt tip) se pot transmite la toate generatiile succesive prin linia materna.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a evidentiat aceste riscuri intr-un document de 350 de pagini cunoscute ca si "International Symposium Research Agreement No. 05-609-04″ ("Efecte biologice si daune asupra sanatatii provocate de radiatii de microunde - Efecte biologice, sanatatea si mortalitatea in exces de radiatii artificiale de microunde date de frecvente radio").
Sectiunea 28 trateaza in mod specific problemele legate de functia reproductiva. Acest document a fost clasat drept "Top Secret" si continutul sau ascuns de OMS si de ICNIRP (International Commission on non-Ionizing Radiation Protection).
Dintr-un atragator articol al lui Barrie Trower publicat de editia italiana a revistei Nexus, se pot intelege riscurile principale pentru copiii expusi la utilizarea celularelor sau a tehnologiei Wi-Fi.
Iradiatia de microunde la joasa frecventa influenteaza procesele biologice care dauneaza cresterea fatului. In plus, aceleasi procese biologice sunt implicate in:
- Bariera hematoencefalica: se formeaza in 18 luni si protejeaza creierul de toxine. Se stie ca se altereaza.
- Teaca de mielina: e nevoie de 22 de ani pentru a se forma toate cele 122 de straturi din care e compusa. E responsabila de toate procesele cerebrale, organice si musculare.
- Creierul: e nevoie de 20 de ani pentru ca acesta sa se dezvolte si va asigur ca celularele nu il ajuta in asta
- Sistemul imunitar: e nevoie de 18 ani ca acesta sa se dezvolte. Maduva oaselor si densitatea oaselor sunt influentate in mod important de microunde de joasa frecventa la fel ca si globulele albe ale sistemului imunitar
- Oasele: e nevoie de 28 de ani pentru o dezvoltare completa. Asa cum am mentionat, continutul de apa in cazul copiilor face ca pe de-o parte oasele moi, pe de alta maduva sa fie atragatoare pentru radiatiile de microunde. Maduva oaselor produce celulele sangelui
In mod clar,cei care decid pentru noi subevalueaza o pandemie de boli infantile pana acum necunoscute tuturor celor 40.000 de generatii de civilizatie, care poate implica mai mult de jumatate dintre mamele/copiii iradiati in lume.
In legatura cu acest subiect si cu previziunile multor oameni de stiinta dupa parerea carora, daca se va continua cu acest ritm difuzarea necontrolata a sistemelor Wi-Fi, pana in anul 2020 cancerul si mutatiile genetice vor fi raspandite in toata lumea la nivel pandemic, multe tari adopta deja solutii, lansand legi care limiteaza pentru copii folosirea celularelor si eliminand din clase dispozitivele wireless.
Comitetul National Rus pentru Protectia de Radiatiile Non-Ionizante, intr-un document propriu de cercetare intitulat "Efectele asupra sanatatii copiilor si adolescentilor" a evidentiat in copii expusi la acest tip de radiatii urmatoarele:
1) cresterea cu 85% a bolilor Sistemului Nervos Central
2) cresterea cu 36% a epilepsiei
3) cresterea cu 11% a retardului mintal
4) cresterea cu 82% a bolilor imunitare si riscuri pentru fat
In 2002, 36.000 de medici si oameni de stiinta din toata lumea au semnat "Apelul Freiburg". Dupa zece ani, Apelul a fost relansat si pune in garda lumea intreaga in mod special impotriva utilizarii Wi-Fi si radiatiei asupra copiilor, adolescentilor si femeilor insarcinate. Apelul Freiburg este un apel al medicilor internationali care din pacate in Romania a fost intampinat de un public exagerat de restrans.
Ce ramane de facut? Cum sa ne protejam pe noi insine si mai ales pe copiii nostri, de aceasta amenintare letala invizibila?

In curand va voi pregati un document util care sa contina cele 10 sfaturi practice pe care vi le propun si aici:
1. Nu lasati copiii sa foloseasca telefoanele celulare, decat in caz de urgenta. Tolerate sms’urile, dar e mai bine sa le reduceti. In Franta, nu degeaba a fost interzisa publicitatea telefoanelor celulare destinata minorilor sub 14 ani.
2. Folositi mereu hands-free cu cablu (nu cele wireless). Chiar si folosirea difuzorului este utila.
3. In caz de acoperire redusa sau lipsa completa, nu efectuati convorbiri. In aceste cazuri e necesara mai multa putere radianta, cu efecte majore.
4. Folositi celularul cat mai putin in miscare, ca de exemplu in tren sau in masina. Riscul constant sa se reduca acoperirea creste in aceste cazuri emisiunea de radiatii.
5. Nu tineti celularul lipit de ureche sau in apropierea capului in timp ce sunati pe cineva, cand radiatiile sunt mai puternice. Duceti telefonul la ureche dupa ce vi s-a raspuns la apel.
6. Nu tineti telefonul in buzunarul pantalonilor, in buzunarul camasii sau al gecii pe care o purtati.
7. Schimbati des urechea in timpul convorbirii si, mai ales, reduceti durata convorbirilor.
8. Folositi cat mai des, cand e posibil, linia fixa, nu wireless, sau instrumente de instant messaging ca si Skype sau similare.
9. Nu dormiti cu telefonul langa cap, de exemplu pentru a-l folosi pe post de alarma.
10. Alegeti mereu modele care au o valoare SAR redusa (grad de absorbtie specific al radiatiilor).
Un al 11-lea sfat care, in ziua de azi mi se pare cel mai dificil de urmat: daca trebuie neaparat sa folositi un celular pentru a comunica cu lumea inconjuratoare, evitati smartphone’ul. Este in absolut cel mai periculos!

Aboneaza-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anuntat imediat ce sunt publicate noi articole, si nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM contine informatii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media