bzi.ro: Tara in care cine nu are o adresa de email este amendat

Toti contribuabilii din Grecia trebuie sa transmita pana in luna mai o adresa valida de email Ministerului de Finante, care va fi utilizata pentru transmiterea de notificari, urmand ca cei care nu respecta cererea sa fi amendati cu cel putin 100 de euro.
Ministerul de Finante va lansa in luna mai un nou serviciu de informare a cetatenilor prin intermediul emailului, parte a unei campanii indelungate a statului elen de combatere a evaziunii.
Cerinta autoritatilor elene ii vizeaza pe toti platitorii de taxe, inclusiv batranii, care s-ar putea sa nu stie sa utilizeze sau sa nu aiba acces la un computer, precum si contribuabili fara conexiune la internet sau care locuiesc in zone rurale ori izolate, potrivit portalului elen GreekReporter.
Ministerul va utiliza noul serviciu pentru a informa cetatenii despre toate problemele legate de plata taxelor, precum amenzi, taxe suplimentare, datorii si altele.
Oficialii eleni spera ca noul program sa ajute la optimizarea platii taxelor, limitarea birocratiei, combaterea evaziunii si sa rezolve problema notificarilor netransmise la timp.