MEN: Scolile renunta la Windows, trec pe Edubuntu

Nu stiu cati voi stiti cam ce este si cu ce se ocupa in ziua de astazi MEN, dar sunt sigur ca fiecare dintre noi am auzit de Ministerul Educatiei. A purtat de-a lungul timpului sute de denumiri, iar de doi ani incoace poarta numele ne Ministerul Educatiei Nationale, pe scurt, MEN. De curand am aflat ca intre baietii de la minister si cei de la Microsoft exista o cearta in ceea ce priveste pretul asupra caruia au fost achizitionate licentele pentru calculatoarele din institutiile scolare.
Pentru ca acest conflict sa se stinga, se pare ca romanii din minister au renuntat la Microsoft si au incetat folosirea licentelor de Windows cumparate de MEN in scolile din tara. Azi am avut stupoarea sa vad acest lucru pus in practica, urmand ca pana in luna aprilie toata tehnica de calcul existenta in institutiile de invatamant sa fie dotata cu un OS open-source, adica Edubuntu, o varianta pentru scolari a celebrului Ubuntu, care deriva din Linux. Odata cu Windows, MEN a renuntat si la clasicul MinGW, acum PC-urile fiind dotate cu Code Blocks.
Pe mine m-a cam surprins aceasta decizie, dar urmeaza sa fac unele teste si sa va impartasesc din experienta/opiniile acumulate/pe care mi le-am facut dupa cateva saptamani de utilizare. Voi ce credeti, e o miscare buna a autoritatilor?

Sursa: arenait.net