In general, sistemul de operare Windows 7 este unul functional si extrem de stabil, construit pe inovatoarea versiune Vista. Deoarece sistemul Windows 7 trebuie sa lucreze cu o varietate incredibila de aplicatii si hardware, mai apar si probleme.Uneori avem probleme cu inchiderea sistemului de operare Windows 7 sau cu intreruperea sunetului la boxe, potrivit Digital Trends.Va prezentam cateva metode de a rezolva unele situatii dificile care ne dau batai de cap in sistemul Windows 7.

Windows 7 se inchide greu
Inchiderea sistemului de operare Windows 7 ar trebui sa fie un proces rapid, dar uneori utilizatorii vad ca procesul "Shutting Down" dureaza cateva minute. Acest lucru este cauzat de un fisier de pe hard disk care stocheaza datele de pe RAM si in cazul in care nu este setat corespunzator, incetineste procesul.
Pentru a rezolva aceasta problema suparatoare, dam un click pe "Start‘, apoi dam cautare in casuta "Search", scriind "regedit.exe" pentru a deschide Registry Editor. Odata deschis, urmam urmatorii pasi. Deschidem pe rand:
• HKEY_LOCAL_MACHINE
• SYSTEM
• CurrentControlSet
• Control
• Session Manager
• Memory Management
In ultimul folder, gasim "ClearPageFileAtShutdown" si vedem daca aceasta intrare este setata la valoarea 1, ceea ce inseamna ca este activata. Daca este 1, atunci o modificam, printr-un click dreapta pe ea, la valoarea 0. Acest fisier prezinta si un potential risc de securitate.

Nu aveti sunet la boxe sau exista un sunet intermitent
Daca scrieti in casuta de cautare Sound veti gasi meniul de sunet. In tabul de redare, vedeti o varietate de optiuni. Uneori, acestea sunt modificate in mod accidental de catre utilizator sau de catre un software.
Daca aveti boxe exterioare, trebuie sa selectati Speakers, ca dispozitive implicite (default device). Dar, daca va conectati la un display cu difuzoare prin HDMI, atunci trebuie sa setati HDMI Output ca ‘default‘.

Este posibil sa aveti o problema cu driverul, daca problema persista. Sub eticheta fiecarui device din meniul Sound, veti vedea numele acestora. Este posibil ca unul dintre drivere sa nu mai fie actual.

Cautati pe Google numele dispozitivului si ultimul driver al sau. Apoi il descarcati si il instalati.

Eroare de activare a sistemului Windows 7, dupa un upgrade de harware

Windows 7 utilizeaza o metoda de activare online pe serverele de la Microsoft, care va cere seria sistemului Windows. Aceasta este folosita apoi pentru a respinge in mod automat orice alta activare de pe un alt computer, care incearca sa utilizeze aceeasi serie.
Din pacate, sistemul va poate produce necazuri in privinta reactivarii, daca trebuie sa reinstalati sistemul de operare Windows 7, dupa ce ati efectuat un upgrade major de hardware.
Configuratia sistemului nu se mai potriveste cu ceea ce se gaseste inregistrat pe site-ul Microsoft. Astfel veti primi erori, spunand ca ceea ce ati instalat este doar o copie a sistemului Windows, cea autentica.
In acest caz, puteti avea optiunea de a efectua activarea sistemului Windows prin intermediul telefonului. Veti primi un numar de apel si un camp in care veti introduce numerele personale.
Veti suna si apoi veti fi transferat la un reprezentant, care va va rezolva problema.