Jumatate din piata IT din Romania lucreaza cu tehnologia Microsoft

Peste 400.000 de firme, jumatate din piata de IT din Romania, lucreaza cu tehnologia Microsoft potrivit declaratiei Marius Filipas, responsabil servere Microsoft Romania.
"50 % din piata de IT este impactata de Microsoft. Sunt undeva peste 400.000 de firme din Romania care lucreaza cu tehnologia Microsoft. Suntem conectati la tot ce se intampla in piata romaneasca", a precizat Marius Filipas.
Intrebat ce va aduce Microsoft nou pe piata romaneasca in 2014, Marius Filipas a anuntat ca vor urma lansari de produse noi, in special pentru zona de cloud.
"Vom continua lansari de noi produse pe care le aducem pe piata romaneasca. Apar foarte multe produse noi, mai ales in zona de cloud, cu care venim pentru piata romaneasca si ne adresam nevoilor de business", a explicat reprezentantul Microsoft.
Deja Microsoft a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca lanseaza in Romania Microsoft Server R2 si Windows 8.1.
Nu doar Microsoft Romania tinteste sa se dezvolte in 2014, pe piata romaneasca, dar si alte companii din afara din domeniul IT.
"Sunt foarte multe companii de afara care vin si dezvolta centre de software in Romania, pentru ca avem o scoala de IT foarte buna", a explicat Marius Filipas.
Acesta a lansat, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, programul Opening Opportunities pentru 200 de elevi de liceu din Sibiu.

Sursa : business24.ro