Allview, cel mai important producator autohton din industria IT&C, a lansat recent noul sau varf de gama.
Acesta aduce in premiera: design unibody, procesor Quad Core de 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB memorie Flash, display japonez JDI Full HD, camere foto de 13, respectiv 5 MP. X1 Soul este primul smartphone Allview dotat cu functia Air Gesture, care permite interactiunea ultilizatorilor cu telefonul fara sa-l atinga. Noul device are un ecran de 5 inchi protejat de Gorilla Glass 3, o gosime de numai 7,9 mm si ruleaza sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean.
Noul telefon Allview Soul, de productie romaneasca, are caracteristici remarcabile.Asa cum am precizat mai sus, este un telefon unibody, elegant, foarte usor (are doar 129,4 grame!) si ultraslim. Display-ul japonez touchscreen capacitiv Full HD IPS, JDI cu diagonala de 5" ofera o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si este protejat de Gorrila Glass 3, fapt care ii confera o mai mare rezistenta la zgarieturi si socuri.
X1 Soul are procesor quad-core de 1,5 GHz Cortex-A7, GPU PowerVR SGX 544 si foloseste sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean. Are 2 GB memorie RAM si 32 GB memorie flash.
Telefonul este prevazut cu 2 camere foto/video; camera principala are senzor de 13 MP cu autofocus, face detection, HDR, touchfocus, blitz LED, si functia de continuous shooting. Camera frontala are senzor de 5 MP.
Fotograful profesionist Simion Buia, de la Academia de Fotografie, prezent la evenimentul de lansare din 31 octombrie, a realizat o mini-expozitie de fotografii superbe, realizate cu X1 Soul. El a explicat ca telefonul are o aplicatie care permite inlaturarea din fotografii a elementelor nedorite.
Telefonul are si functia de air-gesture, adica nu mai este necesara atingerea telefonului pentru a raspunde la un apel sau pentru a derula imagini pe ecran ; telefonul este prevazut cu detector al privirii, astfel incat daca va uitati la un film si pentru o clipa priviti in alta directie telefonul va pune in mod automat pauza filmului. Telefonul are si posibilitatea de a personaliza deblocarea pentru a fi siguri ca nimeni nu vi-l foloseste fara permisiune, dar si guest mode, astfel incat daca cineva vrea sa foloseasca telefonul nu are acces la informatiile stocate.
Telefonul X1 Soul va fi disponibil incepand cu data de 15 Noiembrie 2013, prin precomanda, pretul fiind de numai 1599 RON. X1 Soul poate fi achizitionat pentru inceput numai din magazinele partenere. Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor fi vandute 2.500 de unitati.

Mai multe informatii gasiti si la www.allview.ro/soul sau http://www.youtube.com/watch?v=l0MZWWOa0TQ.