it.bzi.ro: Cum va arata casa viitorului

Casa Cornflake e rupta, parca, din filmele cu James Bond, unde peretii se rotesc, dezvaluind tehnologie de ultima generatie, iar bauturile preferate se prepara singure, potrivit stirileprotv.ro.
Cornflake, firma care a proiectat design-ul, a realizat casa in parteneriat cu diversi dezvoltatori de tehnologie de ultima ora, care au "impodobit" constructia cu gadget-uri in valoare de peste 750.000 de lire sterline.
Casa, realizata special pentru marii bogatasi ai lumii, este construita pe doua etaje, avand si o camera de cinema, cu un ecran cu diagonala de patru metri.
Uriasul ecran este ascuns in spatele unui perete fals, care se roteste atunci cand este ales un film.
Si lumina, caldura si sistemul de sunet toate controlate cu ajutorul unui iPad.
Draperiile casei sunt controlate de un sistem automat, care le inchide atunci cand este selectat un film, cand lumina este aprinsa sau cand senzorii detecteaza ca afara incepe sa se intunece, relateaza Daily Mail.
Sistemul de securitate este programat ca si atunci cand proprietrii sunt in vacanta, draperiile si lumina sa se declanseze automat, la intervale regulate de timp, pentu a tine hotii la distanta.
Bucataria este dotata cu primul filtru de cafea numit "iCoffee machine", care a fost dezvoltat, initial, pentru yachturile de ultima generatie.
Cafeaua este gata in 45 de secunde, iar filtrul memoreaza preferintele proprietarilor.
Tot cu ajutorul iPad-ului pot fi preparate automat ceaiuri, ciocolata calda, suc de portocale proaspat, iar aragazul se opreste automat atunci cand mancarea este uitata pe foc.
Cuptorul se curata automat si trimite un SMS pe telefonul proprietarului atunci cand macare este gata, dupa care se inchide automat.
Pentru ca in subsol nu sunt geamuri, sistemul de iluminare, dotat cu leduri speciale, le permite plantelor sa ramana in viata, chiar daca nu au acces la lumina naturala.
Gospodinele pot uita de udatul plantelor, sistemul de irigatie fiind, desigur, automat.