Turul Frantei se afla la editia cu numarul 100. Maioul Verde sarbatoreste si el un numar de 60 ani iar Google subliaza aceste lucruri cu un Google Doodle. Turul Frantei a fost prima data organizat in 1903 si il are ca parinte pe Henri Desgrange, cunoscut ciclist dar si gazetar, renumit pentru articolele scrise pentru compania Clement, producatoare de anvelope si apoi redactor sef la L‘Auto. Organizare de curse de ciclism pe distante lungi erau un pretext pentru a vinde mai multe exemplare de ziare in acel moment. Le Tour de France, cel mai mare astfel de circuit ciclist ar fi ajutat L‘Auto sa desfiinteze concurenta.
Tour de France va sarbatori editia 100, dar nu este singurul motiv celebrat in cadrul desfasurarii acestui eveniment. Maioul verde este de asemenea sarbatorit. Sunt 60 ani de cand celui mai bun sprinter de la Tour de France i se acorda acest tricou.
Tour de France va avea ceremonia de deschidere sambata, 29 iunie, la ora 12.45 in Porto-Vecchio.
Aceasta editia a Tour de France il are ca favorit pe Alberto Contador, ia ca echipa pe Sky.
Tricoul verde va fi inmanat pentru a 60-a oara la aceasta editie a Tour de France. Printre principalii favoriti se afla: Mark Cavendish (Omega Pharma Quickstep), Marcel Kittel (Argos), Peter Sagan (Cannondale), Andre Greipel (Lotto Belisol), Matt Goss (Orica GreenEdge), Nacer Bouhanni (FDJ), John Degenkolb (Argos).
Tour de France va dura 3 saptamani, pana pe data de 21 iulie 2013, timp in care ciclistii vor strabate 3,404 km.

(Sursa : ZiuaNews)