It.bzi.ro: Lumina ecranelor electronicelor dauneaza vederii

Televizoarele, computerele, tabletele si smartphone-urile urmarite cu lumina stinsa strica odihna si pot duce chiar la obezitate, scrie yoda.ro.
Bezna si luminozitatea prea mare a ecranelor electronicelor pe care le folosim nu fac casa impreuna. O noua cercetare medicala arata ca stralucirea ecranului strica ritmul natural al corpului uman si poate duce la probleme cardiace, obezitate, depresii si atacuri de panica.
Lumina artificiala "strica somnul", stralucirea ei cauzand o mai mica secretie de melatonina, "hormonul somnului", iar lipsa de odihna dauneaza ritmului natural. Se stie si faptul ca lipsa de odihna cauzeaza aparitia problemelor medicale, mai mult, cei care dorm mai putin de cinci ore pe noapte au cu 15% mai multe "sanse" sa-si piarda viata.
Cercetarea a fost efectuata de medicii unui spital din Boston si condusa de doctorul Charles Czeisler. Datele oferite publicului au fost sustinute si de la Derk-Jan Dijk, directorul unui centru de cercetare a somnului din Surrey, Marea Britanie.