DeCeNews: Inca o pagina anti-Voyo. Guran: Nu stiam ca Vplay e ilegal. Badea: Nu ma pot uita la "Las rahat". Naumovici: Site-urile FURA

Razboiul dintre voyo.ro si Pro Tv impotriva site-urilor care ofera filme si seriale gratuit se inteteste. Cei deranjati de plangerea la Politie facuta de CNA la sesizarea reprezentantilor trustului Pro posteaza in permanenta comentarii impotriva celor de la voyo.ro si Pro TV si spun ca nu se vor mai uita la programele televiziunii din Pache Protopopescu.
Cea mai noua pagina anti-voyo.ro a strans peste 21.400 de like-uri si este plina de internauti care iti exprima dezacordul cu privire la initiativa celor de la Pro.
La fel ca si in cazul scandalului dintre vplay.ro si RCS&RDS, se ridica problema pirateriei. Pe de o parte sunt cei sustin pirateria si care o ascund sub imaginea libertatii pe internet. Ideea conform careia internetul este singurul mediu in care oamenii se bucura de libertate fara niciun fel de restrictie este larg raspandita si este sustinuta in special de grupul Anonymous.
Pe de alta parte sunt cei care vor pedepsirea pirateriei, considerand ca pentru a viziona un serial sau un film, sau pentru a descarca un soft trebuie sa platesti pentru ca acel serial, film sau soft este rezultatul muncii unei persoane sau unui grup de persoane.
De asemnea exista o a treia catgeorie. Cei care nu sunt de acord cu pirateria, dar admit ca nu exista alternative. Din aceasta ultima categorie face parte si Mircea Badea, care a comentat subiectul in emisiunea sa.
"Stiti ca Pro TV are un site de seriale? Ceva penibil, extrem de penibil. Este o culme a penibilului. Cica trebuie sa ma inscriu si sa dau o taxa ca sa am acces la toate serialele alea penibile, Las fierbinti, Baieti Buni, si niste filme din 1900 toamna. Nu vreau sa vad nimic din alea, ca atare nu ma inscriu. Astia au facut plangere la Politie ca niste site-uri dau filme si seriale si se incalca legea. Ma rog, se incalca o lege acolo...ca nu cred ca au drepturi pe ele. Nici pe Youtube nu ai drepturi. Sunt filme intregi pe care le poti vedea.
Daca ar exista in Romania sau pe planeta, poate exista pe planeta si nu stiu eu, un site pe care sa te inscrii si sa platesti, eu as plati si 100 de euro pe luna. Vreau sa ma uit si eu la ceva de calitate. Nu ma pot uita la "Las rahat". Credeti ca daca site-urile alea se inchid, se va duce lumea pe voyo sa se uite la penibilitatile alea?. De altfel sunt impotriva pirateriei. Daca nu ai bani sa-ti iei Windows cu licenta, nu iti lua", a spus Mircea Badea.

Scandalul dintre vplay.ro si cele 42 de site-uri reclamate au atras atentia si lui Bogdan Naumovici, director la Leo Burnett Romania, companie de publicitate ( in 2001, piata de publicitate online in Romania a fost de peste 20 de milioane de euro).
Naumovici se declara impotriva site-urilor care ofera gratis seriale si filme si explica de ce voyo.ro nu are cele mai noi seriale.
"Ma intristeaza petitiile si atitudinea anti-voyo.ro. Pe scurt, voyo.ro a facut o reclamatie la CNA impotriva catorva zeci de site-uri care difuzeaza filme si seriale gratuit. Gratuit, pentru ca nu platesc licente si drepturi pentru ele, ci le FURA. Asta nu are nici o legatura cu continutul voyo.ro, la care esti liber sa te abonezi sau nu.
Concurenta neloiala vine din partea celor care nu platesc licentele si care, prin urmare, pot fura azi serialul aparut aseara, care, altfel, ar costa milioane de dolari, pe care ar trebui sa ii platiti, daca vreti sa vedeti "in direct". De-aia voyo.ro, la seriale straine, nu e up-to-date, ca da bani pe ele. Nimeni nu ar putea fi up to date cu abonamente de 3 euro pe luna, de la...cati aleg sa plateasca munca si dreptul de proprietate intelectuala, adica ideile, celor ce au facut filmul sau serialul. Cu ce drept va arogati accesul liber si gratuit la proprietatea altcuiva?!
Daca siteurile acestea, in loc sa fure seriale, ar hackui conturi bancare, v-ati inregistra sa impartiti banii furati?! Amar e ca prea multi raspundeti "da", cu un ranjet multumit pe fata...
ii salut pe toti cei care inteleg ca dreptul la proprietate este singurul garant al unei vieti civilizate, iar free riderilor le doresc sa creasca, sa devina locomotive, sa imputineze numarul si povara prea multelor vagoane din tara asta.", a scris Bogdan Naumovici pe Facebook.
Moise Guran a comentat si el acest subiect. A recunoscut ca are cont pe vplay.ro, dar spune ca nu stia ca e ilegal.
"Am cont pe vplay, dar nu sitam ca e ilegal. De cand CNA are treaba cu internetul? Desigur ca in toata asta exista si un interes din partea celor de la Pro TV", a spus Moise Guran.