Muntenegru Romania scor final 0-1. Tricolorii au castigat ultimul meci din Liga Natiunilor si au incheiat grupa pe locul al doilea. Tucudean a marcat singurul gol al partidei, in minutul 44, printr-un sut puternic, mingea uda intrand in poarta pe sub portarul muntenegrean. Desi tricolorii au avut mai multe ocazii si au jucat mai bine decat muntenegrenii, soarta partidei se putea schimba in minutul 72. Arbitrul german a vazut un fault imaginar comis de Sapunaru in careu, dar Tatarusanu a aparat magistral, cu un salt ca de pantera, lovitura de pedeapsa. Serbia a castigat grupa si a promovat in Liga B, dupa o victorie cu 4-1 contra Lituaniei. Lituania a retrogradat in Liga D. Din pacate, in urma acestei clasari pe locul 2, Romania pica in urna a patra valorica la tragerile la sorti pentru preliminariile Euro 2020. Rezultatul de 1-0 nu este de ajuns pentru ca Romania sa ramana in urna a treia pentru tragerea la sorti a grupelor din preliminariile Campionatului European din 2020. Ajunsi in urna a patra, vom avea o misiune grea in calificarile pentru turneul final la care Bucurestiul este co-organizator, alaturi de alte 11 orase de pe continent. In ciuda faptului ca tricolorii au incheiat neinvinsi in grupa, Cosmin Contra isi asuma faptul ca acest prim sezon de Liga Natiunilor a fost un esec.
- Felul in care ne-am dorit victoria la fiecare meci ma face increzator pentru preliminarii. E clar ca neindeplinind obiectivul, e un esec. Fara al doilea gol marcat, e pe jumatate bucuria. Am avut 4-5 situatii de gol, puteam intra la pauza cu 2, 3-0. Imi asum aceasta vina, dar joaca si adversarii. In unele partide suntem mai inspirati. Vom vedea la tragerea la sorti. In fiecare urna valorica exista si adversari mai slabi valoric. Nu trebuie sa ne gandim ca prindem grupa infernala si nu ne putem califica. Vom vedea dupa tragerea la sorti, a precizat tehnicianul pentru ProTV.
Cosmin Contra si-a manifestat regretul pentru ca Romania nu a reusit sa inscrie 2 goluri. Daca acest lucru s-ar fi intamplat, tricolorii ar fi ajuns in urna a treia la tragerea la sorti a preliminariilor Campionatului European din 2020. Cristi Manea a recunoscut ca jucatorii nu au fost informati despre aceste calcule:
- Noi pe teren nu am stiut, am incercat sa marcam cat mai mult. Atat s-a putut azi. Indiferent de urna, trebuie sa aratam ca suntem Romania. Vom da 100% pe teren. Trebuie sa dam totul pe teren, doar asa ne vom califica la Euro 2020, a promis Manea.
Chiar daca Romania nu a reusit sa castige grupa, Cristi Manea a subliniat una dintre cele mai mari realizari ale lui Cosmin Contra la nationala, formarea unui grup omogen:
- Din cate am inteles, niciodata nu am mai avut la nationala o echipa atat de unita. Asta este cel mai important, daca ai atitudine si determinare, vin si restul, a dezvaluit fundasul lui CFR Cluj.

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI:

1. Serbia - 14 p
2. Romania- 12 p
3. Muntenegru- 7 p
4. Lituania- 0 p