GSP: Romania s-a impus in fata Lituaniei, scor 3-0, si pastreaza sanse matematice la prima pozitie in grupa din Liga Natiunilor (Autor: Liviu Manolache)
Cosmin Contra a inceput partida de la Ploiesti cu o formula atipica, extrem de ofensiva. Lituanienii nu au fost insa impresionati si puteau marca la prima actiune, prin Sirgedas. George Puscas a marcat primul gol din cariera in tricoul Romaniei (detalii AICI). In minutul 7 a trimis calm in poarta, din interiorul careului, dupa o pasa primita de la Chipciu. Romania a mai ratat doua sanse importante in prima repriza. Alexandru Maxim a fost semnatarul ambelor sanse, a lovit bara in minutul 14, iar cu un minut inainte de pauza a trimis in plasa laterala din 6 metri. Repriza secunda a inceput furibund. Claudiu Keseru a marcat in minutul 47 si a ajuns la borna cu numarul 7 in tricoul primei reprezentative. Golul de 3-0 a venit din piciorul lui Nicolae Stanciu, in minutul 65. O lovitura libera din lateral, executata la coltul scurt, l-a pacalit pe portarul oaspetilor.

DEBUTUL LUI IANIS

Cel mai asteptat moment al serii a venit in minutul 67, imediat dupa golul de 3-0. Cosmin Contra l-a introdus pe teren pe Ianis Hagi in locul lui Claudiu Keseru.
BORNELE ATINSE ASTAZI
- Ciprian Tatarusanu il egaleaza pe Rica Raducanu, cu 56 de meciuri in poarta echipei nationale;
- Alexandru Chipciu, a 40-a prezenta sub tricolor;
- Ultimul meci jucat de Moti la nationala a fost Romania - Olanda, 0-3, pe 14 noiembrie 2017;
- Cosmin Contra se afla la al 13-lea meci pe banca nationalei si-i egaleaza pe Cornel Dinu si Loti Boloni;
- Claudiu Keseru a ajuns la 7 goluri sub tricolor, egalandu-l pe Cosmin Contra la numarul de reusite pentru Romania;
- Nicolae Stanciu a marcat al 10-ea gol pentru prima reprezentativa si i-a egalat pe Dorin Mateut si Lita Dumitru. Primul a fost reusit tot contra Lituaniei;
- Ianis Hagi este al 14-lea jucator debutat de Contra in 13 jocuri, al 5-lea provenit de la Viitorul, liderul la acest capitol.

CLASAMENTUL LIVE AL GRUPEI:

1.Serbia- 11 p
2. Romania- 9 p
3.Muntenegru- 7 p
4.Lituani- 0 p

PROGRAMUL URMATOARELOR MECIURI:

- 20 noiembrie | Serbia - Lituania, Muntenegru - Romania (ora 21:45)