Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, luni seara, ca National Arena va fi inchisa pentru toate evenimentele sportive pe perioada cat va fi refacut gazonul.
- Cu Arena Nationala se intampla ca noi aveam un contract care functiona foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care inchiria cel mai des Arena Nationala in vederea organizarii de competitii sportive achita contravaloarea mentenantei gazonului. O gazeta de sport, care si-a terminat subiectele sportive, ne-a facut plangere la DNA. DNA a inceput o ancheta in rem, s-a suspendat acel contract, deci am ramas fara contractul de mentenanta pe Arena Nationala. Era la acea vreme intr-o stare foarte buna, dar asta este situatia, dam explicatii, nu e problema, am ramas fara contract, fara companie. A durat ceva pentru ca sunt fonduri publice, trebuie o alta firma, un alt contract , procedura de licitatie care dureaza, a declarat, luni seara, Gabriela Firea.
Edilul spune ca, potrivit estimarilor, remedierea problemei gazonului de pe National Arena ar putea dura 2-3 luni.
- Avand in vedere starea precara a gazonului de pe Arena Nationala, pe care a vazut-o toata lumea, nu e niciun secret, numai ca lumea nu stie in ce situatie ne aflam, ca DNA se ocupa de gazonul de la Arena Nationala, am luat hotararea de a inchide Arena Nationala pentru toate competitiile sportive si de alta natura pe toata perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupa in acest moment considera ca in 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare in care putem sa afirmam ca se vor putea desfasura competitii sportive sau de alta natura fara dificultati, a completat Firea.