Brazilia, cvintupla campioana mondiala, a invins Mexicul cu 2-0 si s-a calificat in sferturi le de finala, alaturi de Belgia, care a invins Japonia cu 3-2.

BRAZILIA - MEXIC 2-0
Meciul a avut loc la Samara. Selectionata Braziliei s-a calificat fara emotii in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, dupa ce a invins reprezentativa Mexicului cu scorul de 2-0 (0-0), la Samara, in optimile de finala. Selecao s-a impus prin golurile marcate de Neymar (51) si Roberto Firmino (88), iar in sferturi va intalni invingatoarea dintre Belgia si Japonia.

BELGIA - JAPONIA 3-2
Meciul a avut loc la Rostov pe Don. Au marcat: Vertonghen (69), Fellaini (75), Chadli (90+4) / Haraguchi (48), Inui (52)
- Asa se intampla la Cupa Mondiala. Am fost condusi, dominati, deci trebuie sa felicitam Japonia pentru ca a facut un meci excelent. La Cupa Mondiala, poti juca foarte bine uneori, dar nu asta conteaza cel mai mult, ci mai ales sa castigi, sa mergi mai departe, iar noi am aratat caracter, a spus selectionerul. belgian Roberto Martinez.
- Sunt foarte dezamagit, devastat de acest rezultat. Am pierdut, insa puteam castiga. Nu ma asteptam ca adversarii nostri sa intoarca rezultatul. Nu cred ca jucatorilor li se poate reprosa ceva, probabil ca tactica mea sau deciziile mele de antrenor au fost de vina, a declarat Akira Nishino, tehnicianul nipon.