DIGISPORT: Marele handicap al Mariei Sharapova, in semifinala cu Simona Halep, de la Roma
Tenis, semifinale Roma: Simona Halep - Maria Sharapova, sambata, 19 Mai 2018, ora 18:00
Maria Sharapova s-a calificat dramatic in semifinale la Roma, dupa o disputa de 3 ore si 13 minute cu Jelena Ostapenko, invingatoarea de la Roland Garros 2017. Rusoaica o va intalni pe Simona Halep in semifinale si un lucru e clar: va fi foarte obosita. Masha a jucat trei meciuri de trei seturi la Foro Italico, petrecand in total aproape 10 ore pe teren. Oboseala acumulata, mai ales ca Sharapova nu mai e de mult obisnuita cu un efort sustinut, fiind in general eliminata devreme in turnee, isi poate spune cuvantul in penultimul act.
Parcursul Sharapovei de pana acum:
- Sharapova - Barty 7-5, 3-6, 6-2 (2 ore si 33 de minute)
- Sharapova - Cibulkova 3-6, 6-4, 6-2 (2 ore si 32 de minute)
- Sharapova - Gavrilova 6-3, 6-4 (o ora si 39 de minute)
- Sharapova - Ostapenko 6-7, 6-4, 7-5 (3 ore si 13 minute)
De partea cealalta, Simona a petrecut mai putin de o ora pe teren in meciul cu Osaka, pentru ca apoi sa beneficieze de abandonul lui Keys. In sferturi, contra Carolinei Garcia, a incheiat conturile dupa o ora si 15 minute, astfel ca va fi foarte proaspata.
Un lucru e cert, Sharapova e foarte aproape de nivelul jocului sa maxim, dupa o perioada de ratacire, in care nu si-a gasit ritmul si increderea, in urma scandalului de dopaj.
- Cateodata astfel de meciuri sunt pe muchie de cutit pana la ultima minge. Adrenalina, publicul, tenisul, toate au fost incredibile. Am avut suisuri si coborasuri in aceasta partida, dar am rezistat. E grozav sa fiu din nou intr-o faza atat de avansata la un turneu important. Fanii mei au fost atat de loiali in ultimii ani, iar pentru mine sa produc un tenis de calitate in fata celor care ma sustin e un sentiment foarte special, a spus Masha la finalul meciului cu Ostapenko.
Semifinala de la Roma, Halep - Sharapova, va fi in direct pe Digi Sport sambata, de la ora 18:00. Confruntarea poate fi urmarita si in format LIVE VIDEO si TEXT pe digisport.ro.

Sursa: digisport.ro