Bucharest Running Club a anuntat ieri, la Hotel Hilton, faptul ca peste 17.000 de participanti din peste 65 de tari vor lua startul la cea de-a saptea editie a Volkswagen Semimaratonul Bucuresti, care are loc sambata, 12 mai, incepand de la ora 10.30 si duminica, 13 mai, de la ora 8.15, in Piata Constitutiei.
Incepand cu ora 12.30, la Cursa Copiilor Mc Donald's, vor lua startul din Piata Constitutiei toti copiii cu varste cuprinse intre 0 - 13 ani, fiecare categorie de varsta si gen va avea start diferit, coridorul de start fiind impartit pe sectoare, pe distante cuprinse intre 0,9 - 1,4 km. Copiii cu varste cuprinse intre 6 - 13 ani vor alerga singuri, iar cei in intervalul 0 - 5 ani vor participa alaturi de parinti.
Numarul maxim de participanti in cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de varsta si gen nu vor concura mai mult de 400 de copii.
Cursele copiilor Mc Donald's sunt gratuite.
Duminica, 13 mai, vor avea loc cursele pentru adulti. La orele 8.15, vor lua startul alegatorii de la 10 km individual. La 9.45, incep cursele de 21 km OMV Petrom si Stafeta Scholl, formate la aceasta editie din echipe de trei alergatori, urmand ca la ora 13.00 sa fie dat startul Cursei Populare Vodafone.
Participantii deja inregistrati sunt asteptati sa isi ridice kit-urile de la Sport Expo,spatiul specila amenajat in Piata Constitutiei.
Persoanele cu dizabilitati care doresc sa participe in scaun cu rotile sau in bicicleta cu manere se pot inregistra si la cursa de 10 km.
Volkswagen va lansa in premiera pentru Romania Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le ofera alergatorilor de la cursele competitive filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor.
Acestea vor fi publicate pe paginile personale ale Facebook Alergatorii vor trebui sa se autentifice pe site-ul evenimentului www.bucuresti21km.ro - in sectiunea dedicata.
Vodafone te fotografiaza la aceasta editie a Semimaratonului Bucuresti: toti alergatorii cursei de 3 km vor primi de la Vodafone albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei.