Prima reactie oficiala despre decesul lui Davide Astori. De ce a murit capitanul Fiorentinei.
Antonio de Nicolo, procuror din Udine, a facut primele declaratii oficiale despre decesul surprinzator si socant al lui Davide Astori.
Se pare ca jucatorul a decedat din cauza unui stop cardio-circulator din cauze naturale”, a declarat Antonio de Nicolo, citat de cotidianul Corriere della Sera.
Procurorul a adaugat ca este straniu ca un asemenea lucru s-a intamplat fara semnale prealabile unui profesionist atent supravegheat”.
Prima reactie oficiala despre decesul lui Davide Astori. Medicul de la Napoli vrea masuri sporite: Din nefericire, astfel de tragedii se pot intampla. Aceasta drama trebuie sa ne determine sa sporim masurile privind controalele. Spun asta, cu toate ca Italia e tara care studiaza cel mai mult acest aspect.
Avem reguli extrem de stricte si se fac controale foarte amanuntite inainte ca orice fotbalist sa primeasca avizul medical.
Testele sunt fundamentale pentru a preintampina problemele de inima si fiecare fotbalist face an de an o serie de verificari. Inclusiv EKG-uri si teste de stres”, a spus Alfonso De Nicola, medicul lui Napoli, pentru Mediaset Premium.