Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, a castigat turneul WTA de la Shenzhen (China), sambata, dupa ce a invins-o in finala pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-1, 2-6, 6-0. Sportiva ceha Katerina Siniakova era detinatoarea titlului, locul 47 WTA si cap de serie numarul 6. Turneul WTA de la Shenzhen (China) este dotat cu premii totale de 626.750 dolari.
- Desigur, este formidabil sa incep anul cu un trofeu, dar e prea mult sa gandesc la un titlu de Mare Slem in acest moment, a declarat jucatoarea romana de tenis Simona Halep, liderul mondial, citata de Reuters dupa ce a castigat sambata turneul WTA de la Shenzhen, China.
Dupa ce a invins-o in finala pe detinatoarea trofeului, Katerina Siniakova (Cehia), Simona Halep a mai afirmat:
- Noi am avut azi un meci mare. Eu am incercat totul ca sa castig. Incerc doar sa ma bucur de acest moment, desi este putin diferit in sala. Nu este usor, dar noi ne-am facut datoria si sunt bucuroasa ca am putut sa castig primul meu trofeu in acest an. Halep nu mai triumfase in nicio competitie de la Madrid, in luna mai.
Acest succes face ca sportiva de 26 de ani, care nu a castigat pana acum niciun turneu de Mare Slem, sa fie vazuta printre favorite la Australian Open, care incepe pe 15 ianuarie.
- Iau pur si simplu turneele unul dupa altul si desigur voi da totul in fiecare meci pe care-l voi juca si visul meu este sa castig un turneu de Mare Slem, a spus Halep.