Nationala de fotbal a Romaniei a jucat ultimul meci din 2017: amicaul cu Olanda, echipa care s-a aflat, la un moment dat, in varful fotbalului mondial. Partida amicala dintre Romania si Olanda s-a jucat pe National Arena, marti, 14 noiembrie, cu incepere la ora 21:00. Au asistat 25.000 de spectatori. Cosmin Contra a dorit sa obtina cea de-a 3-a victorie ca selectioner si din acest motiv a trimis pe teren o echipa la fel de ofensiva ca la partida castigata cu Turcia cu 2-0. Din pacate, Olanda nu e Turcia (care a fost infranta, intr-un amical, de catre Albania cu 3-2)! In prima repriza, portarul Pantilimon a fost eroul meciului, el reusind sa apere cel putin 4 suturi de gol ale olandezilor! Selectionerul Dick Advocaat a anuntat ca va parasi banca nationalei Olandei dupa amicalul cu Romania. Presa din Olanda lauda prestatia nationalei lor si numeste reprezentativa lui Contra rudimentara.
- Echipa lui Cosmin Contra s-a limitat sa joace pe contraatac si a fost rudimentara. Costel Pantilimon a avut cateva interventii bune in poarta Romaniei, dar din minutul 47 fanii Olandei s-au putut bucura, au scris cei de la Voetbal.
- Olanda a avut un an de cosmar, dar l-am incheiat cumva intr-o nota pozitiva cu aceasta victorie in fata Romaniei. N-am jucat la cel mai inalt nivel, dar Romania a fost prea slaba pentru a profita de greselile din defensiva noastra, au notat si cei de la Mee Met Oranje.
Dupa meci, Cosmin Contra s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai din prima repriza si a spus ca olandezii au fost foarte eficienti in repriza a doua, cand au marcat toate cele trei goluri:
- Am facut o prima repriza buna, in care ocaziile lor au aparut pe greselile noastre. Am incercat sa jucam de la egal la egal si am reusit. Am avut ocazii, am avut suturi. In repriza a doua, Olanda a ajuns foarte usor in posibilitatea de a centra. A avut 3 ocazii si a dat 3 goluri. Olandezii au fost foarte eficienti in repriza a doua si asa s-a facut diferenta. Am primit primul gol foarte repede dupa pauza, iar planul s-a dat peste cap. A venit si golul doi pentru ca i-am lasat sa centreze in fata portii. Jocul s-a schimbat dupa aceea. Am schimbat si am riscat, dar a venit golul trei, care a pus capac. Pentru asta sunt meciurile amicale. Voiam sa vad cat mai multi jucatori si sa-mi fac o parere . Vreau sa vad pe cine ma pot baza la in Liga Natiunilor. Eu am zis ca Olanda, desi nu a avut rezultate bune in ultimii ani, ramane o echipa redutabila, cu jucatori de calitate, ca Depay, Babel, Strootman sau Blind, care joaca la echipe mari si care pot face oricand diferenta. Jucatorii romani sunt suparati pentru voiau sa castige. Atitudinea lor s-a schimbat. Au vrut sa faca lucruri bune si sa bucure suporterii. Imi pare rau ca nu s-a putut. Romania e mai bine acum, chiar daca am pierdut. Diferenta nu a fost asa mare, a spus Contra la Pro X.
Dupa meci, Vlad Chiriches a declarat, la Pro X:
- Este trist ca am pierdut asa. E greu, dar trebuie sa tinem capul sus. Am incercat sa atacam si sa mergem peste ei. Sunt si lucruri pozitive dupa aceasta infrangere. Olanda are jucatori de calitate, care joaca in campionate puternice, iar asta se vede. Incercam sa fim mai pozitivi, sa dam goluri. Avem actiuni de poarta si asta e important. Atitudinea e alta. Contra stie ce inseamna nationala si ne transmite mai usor.

Costel Pantilimon a declarat: S-a schimbat atitudinea si atmosfera e mai buna.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE PARTIDEI:
UPDATE 22:50 Partida de pe National Arena s-a incheiat.
UPDATE 22:35 Olanda a mai marcat un gol prin De Jong. Scorul a crescut la 3 - 0 in favoarea gazdelor.
UPDATE 22:15 Gol Olanda! Babel reia in poarta din cativa metri!
UPDATE 22:02 Gol Olanda! Ganea e depasit usor in banda stanga, iar Depay reuseste sa inscrie cu capul.
UPDATE 22:00 A inceput cea de-a doua repriza.
UPDATE 21:45 Scor alb la pauza.
UPDATE 21:00 Partida a inceput.